E.ON

Over E.ON Energie

E.ON wilde de energiebranche verbeteren. E.ON hanteert een persoonlijke insteek met oog voor de situatie van de klant. E.ON wil haar consumenten helpen om naast verbruiker te zijn, ook een bespaarder te worden. E.ON heeft zich als doel gesteld om de C02-uitstoot in 2030 met minstens 50 procent te verminderen. Het bedrijf richt zich op een energiemix van grijze en groene energie. Betrouwbare, betaalbare energie zal met een combinatie van duurzame opwekkingsmethodes tot stand moeten komen. 

Opwekkingsmethodes

Naast het leveren van betaalbare energie vindt E.ON het belangrijk dat haar energie betrouwbaar én duurzaam is. Nog niet alle energie die wordt verbruikt kan op een duurzame manier worden opgewekt. E.ON zet daarom in op een mix van energieopwekkingsmethoden, maar investeert tegelijkertijd fors in duurzame energieproductie zoals windenergie, zonne-energie en biomassa. Het doel is op termijn het groot potentieel van deze en wellicht nieuwe duurzame energietechnologieën volledig te kunnen realiseren.

Welkomstkortingen en actietarieven

Je profiteert het meest van speciale acties en welkomstkortingen door ieder jaar opnieuw te kiezen voor een contract met een actietarief en een hoge welkomstkorting. Je ontvangt deze welkomstkortingen en actietarieven uitsluitend via energievergelijkingssites als Energievergelijker. Energieleveranciers moeten met elkaar concurreren om zo hoog mogelijk uit te komen in de ranglijst van de vergelijker: dit levert vaak mooie welkomstkortingen en actietarieven op die je op de eigen websites niet tegenkomt.

Energiecontracten E.ON Energie

E.ON werkt met vaste- en variabele energiecontracten. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft je tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. E.ON biedt contracten met een vast tarief aan met een contractduur van 1, 2 of 3 jaar. Bij een variabel contract kunnen de energieprijzen per half jaar dalen of stijgen. 
    •    1 jaar vast: dit contract geeft je de zekerheid van een jaar lang stroom tegen een (van tevoren vastgesteld) bedrag. Hierdoor heb je een jaar lang energie voor dezelfde prijs. Dit contract is tussentijds niet opzegbaar.
    •    2 jaar vast: dit contract biedt je vaste energieprijzen gedurende twee jaar. Je hebt geen last van schommelende energieprijzen, maar je kunt twee jaar lang niet overstappen van energieleverancier. Je kunt dit contract niet tussentijds opzeggen.
    •    3 jaar vast: dit contract levert je drie jaar lang energie voor een vaste prijs. Hoe langer het contract, hoe lager de energieprijs die je aangeboden krijgt. Je zit wel drie jaar lang aan hetzelfde contract vast en je kunt dus niet genieten van welkomstkortingen die je bij jaarlijks overstappen wel ontvangt. 
    •    Flexibel contract: bij dit contract wordt de energieprijs bepaald door de markt, je betaalt de markttarieven. Dit geeft je de mogelijkheid om te profiteren van lage energieprijzen bij een daling, maar je betaalt meer zodra de energieprijzen stijgen. Een flexibel contract is wel tussentijds opzegbaar.

E.ON Energie opzeggen en overstappen

Heb je besloten om E.ON op te zeggen en over te stappen naar een andere leverancier? Een mooi moment om via onze vergelijker snel en moeiteloos alle andere energieleveranciers met elkaar te vergelijken. De vergelijker geeft, gebaseerd op je persoonlijke voorkeuren, altijd het beste contract voor je weer. Stap over via onze module en laat het opzeggen van je huidige contract voor je opzeggen. Zo heb je in een klap alles goed geregeld.  

Gemiddelde beoordelingen
6,9 uit 10
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van L van Ruurlo
7 uit 10
Geen klachten over E.ON, alleen jammer dat ze trouwe klanten niet belonen. Daarom overgestapt naar een andere leverancier, zoals ieder jaar.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Linne B.
6 uit 10
Als 1 van de grootste energieleveranciers verwacht je toch wel een betere informatieverstrekking omtrent overstappen. 1 tip: val NOOIT voor de praatjes van verkopers die je te duren contracten aansmeren, maar stap gewoon over via een vergelijkingssite!
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Henk Krol
6 uit 10
In het begin wordt je goed op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en afspraken over je contract. Loopt je contract echter af, dan geven ze opeens niet huis. Na het eerste jaar betaal je een hoger tarief, al klant moet je dus goed opletten of je ene nieuw contract kunt afsluiten, of dat je automatisch hogere tarieven betaalt.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Bas Bruur
8,7 uit 10
Super, niets op aan te merken!
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening

Het stroometiket van energiemaatschappij E.ON ziet er als volgt uit:

Stroometiket