Vergelijk Mobiel

Prijs abonnement
0 120
Prijs mobiel
0 1000
Internet
0 MB 99999 MB

Mobiel + abonnement vergelijken

Op zoek naar een nieuwe mobiele telefoon met een voordelig abonnement? Maak gebruik van de prijsvergelijker op deze pagina, om de prijzen, specificaties en aanbiedingen van alle telefoonabonnementen te bekijken. De vergelijker toont de beste mobiele telefoonabonnementen die je kunt afsluiten in combinatie met een nieuw toestel. Nog tevreden met je huidige telefoon? Dan kun je overwegen om een Sim Only abonnement tegen een lager tarief af te sluiten.

Lage bundelkosten of gespreide aanschafkosten van je mobiele telefoon

Een populaire keuze onder veel consumenten is een telefoonabonnement waarbij je een mobiel toestel ontvangt. Je hoeft dan namelijk niet in één keer de aanschafprijs van de telefoon te betalen. Je betaalt het toestel maandelijks af. De abonnementskosten worden hierdoor wel aanzienlijk hoger. Geef je liever wat minder geld uit aan je abonnementskosten? Dan kun je ook kiezen voor een Sim Only abonnement, hierbij sluit je alleen een abonnement af voor belminuten en datalimiet, los van een telefoontoestel.

1- of 2 jarig mobiel abonnement

Wanneer je een nieuw mobiel abonnement afsluit, kun je vaak kiezen voor een één- of tweejarig contract. Beide contractsoorten kennen een aantal voor- en nadelen. 

Eenjarig contract:
Het voordeel van een eenjarig contract is dat je eerder kunt overstappen naar een andere provider. Het nadeel is echter dat je een hoger maandbedrag betaalt wanneer je er een nieuw toestel bij afneemt. De aanschafwaarde van het toestel wordt namelijk verspreid over één jaar in plaats van twee.

Tweejarig contract:
Een tweejarig contract is per maand vaak goedkoper omdat de nieuwwaarde van je toestel hierbij wel wordt verspreid over twee jaar. Het nadeel is de langere looptijd binnen een onvoorspelbare markt. Wanneer de prijzen voor databundels ineens flink blijken te dalen maar jij nog steeds de hoofdprijs betaalt, dan zit je aan deze kosten vast.

In sommige gevallen kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een eenjarig contract. Nadat je je telefoon na dat jaar hebt afbetaald, kun je eventueel overstappen naar een Sim Only abonnement, hierbij zal het maandbedrag waarschijnlijk een stuk lager uitvallen.

Nieuwe regels BKR registratie 

Sinds 1 mei 2017 wordt je BKR geregistreerd indien je een telefoonabonnement met toestel (waarvan de waarde €250 of hoger is) op afbetaling aanschaft. Sluit je een abonnement mét telefoon af, dan sluit je eigenlijk een lening af. Net zoals bij iedere andere lening gelden daar een aantal regels voor. Je betaalt per maand een bedrag om je toestel af te betalen, naast de maandelijkse abonnementskosten. Is je leenbedrag €250 of hoger? Dan gaat een provider op voorhand kijken of je kredietwaardig bent. Is dit het geval, dan kun je een abonnement afsluiten maar wordt dit bij de BKR geregistreerd. 

Het grootste nadeel aan deze BKR registratie is dat het krediet dat je 'leent' wordt meegenomen wanneer je een andere lening wilt afsluiten, bijvoorbeeld bij het bepalen van de hoogte van je hypotheek. Je kunt nog wel een abonnement mét toestel afsluiten zonder een BKR registratie te ontvangen: in dat geval mogen de kosten bovenop je bundel maximaal 10 euro extra bedragen bij een tweejarig abonnement. Bij eenjarig abonnement mag je tot maximaal 20 euro extra bovenop de bundelkosten lenen.

Goedkoopste telefoonabonnement 

Het goedkoopste telefoonabonnement blijft een momentopname: de provider die deze maand het goedkoopste abonnement aanbiedt, wordt volgende maand waarschijnlijk weer ingehaald door een andere provider met een beter aanbod. Het vergelijken van verschillende abonnementen is daarom niet altijd even gemakkelijk. Daarnaast is het belangrijk om je verbruik op voorhand in kaart te brengen. Je mobiele verbruik heeft natuurlijk het meeste effect op de kosten van je abonnement. Met de komst van 4G zal je dataverbruik bovendien toenemen. Indien je met 3G genoeg had aan 1GB per maand, zal je met 4G waarschijnlijk 2GB per maand gaan verbruiken. Je verwachte verbruik, de snelheid van jouw internet en de looptijd van het contract kun je in jouw overweging meenemen om zo een passend abonnement te vinden. 

Telefoon abonnement vergelijken loont!

Het vergelijken van telefoon abonnementen kan je in de toekomst geld besparen. Ga maar eens na wat momenteel je maandelijkse kosten zijn voor je telefoon abonnement en wat dit jouw op jaarbasis kost. Het is goed mogelijk dat je tot nu toe altijd te veel betaald hebt. Omdat je provider duurder is, of omdat het telefoon abonnement gewoon niet past bij jouw verbruik.