Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering

Geboortedatum
Eigen Risico
Gezinssamenstelling
Verzekerd bedrag

Aansprakelijkheidsverzekering

Als particulier kun je verzekeren door een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren af te sluiten, ook wel AVP genoemd. De AVP verzekert jou, je gezin en je huisdieren tegen het risico van aansprakelijkheid. Een aansprakelijkheidsverzekering is in Nederland niet verplicht om af te sluiten, maar het is de vraag of je het risico op onnodige kosten wil lopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering laat je je verzekeren voor schade waar je wettelijk gezien aansprakelijk voor kan worden gesteld. Dit is schade die je maakt bij derden of de eigendommen van derden. 

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

In de meeste gevallen dekt de aansprakelijkheidsverzekering alle letsel- en zaakschade die door onzorgvuldig handelen is veroorzaakt, dus waar geen opzet in het spel is. Je kunt een aansprakelijkheidsverzekering voor jezelf afsluiten, maar ook voor je partner of je kind. Meeverzekerde kinderen mogen niet ouder dan 21 zijn en moeten inwonend zijn. Studeert je kind en is hij of zij uitwonend? Dan mag je die ook meeverzekeren, mits ze nog steeds onder de 21 jaar oud zijn. 

Indien je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit krijg je ook te maken met een eigen risico. Doorgaans hanteren de meeste verzekeraars een eigen risico van €0. Er zijn echter ook een aantal verzekeraars waarbij je zelf voor de eerste €100 opdraait. Door een aansprakelijkheidsverzekering met eigen risico af te sluiten krijg je vaak wel korting op je maandbedrag, maar omdat het relatief goedkope verzekeringen zijn praten we over kortingen tussen €5 en de €15 per jaar. De premie die je betaalt voor een AVP met gezinsdekking is relatief laag. Je betaalt al rond de 50 euro per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer. Wanneer je geen schadeverzekering hebt, dan ben je in veel gevallen een stuk duurder uit voor de schade die je maakt.

Aansprakelijkheidsverzekeringen bekijken

Vergelijk verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar om zo tot de beste keuze te komen. Bekijk welke voorwaarden het beste bij jouw wensen passen. Hoe hoog is het eigen risico? Wat is er wel en wat is er niet meeverzekerd? Vul je gegevens in en bekijk welke verzekering het beste bij jouw past.

Wie zijn er meeverzekerd binnen mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Verzekerden in gezinsverband zijn:

  • de verzekeringsnemer;
  • de echtgenoot/echtgenote of geregistreerde partner;
  • in gezinsverband samenwonende personen;
  • minderjarige kinderen;
  • meerderjarige, ongehuwde kinderen die bij de verzekerde inwonen of voor studie uitwonend zijn;
  • (groot-, schoon)ouders, ongehuwde bloed- en aanverwanten die bij de verzekerde inwonen;
  • logés;
  • huispersoneel (voor zover hun aansprakelijkheid verband houdt met werkzaamheden voor de verzekerde).

Onder de alleenstaandendekking vallen naast de verzekerde ook logés. In geval van een echtscheiding dienen beide ouders zich apart te verzekeren voor de aansprakelijkheid van hun kinderen in hun eigen AVP.