Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering

Geboortedatum
Eigen Risico
Gezinssamenstelling
Verzekerd bedrag

Aansprakelijkheidsverzekering

Als particulier kun je verzekeren door een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren af te sluiten, ook wel AVP genoemd. De AVP verzekert jou, je gezin en je huisdieren tegen het risico van aansprakelijkheid. Een aansprakelijkheidsverzekering is in Nederland niet verplicht om af te sluiten, maar het is wel verstandig om je te laten verzekeren voor schade waar je wettelijk gezien aansprakelijk voor kan worden gesteld. Dit is schade die je maakt bij derden of de eigendommen van derden. 

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

In de meeste gevallen dekt de aansprakelijkheidsverzekering alle letsel- en zaakschade die door onzorgvuldig handelen is veroorzaakt, dus niet met opzet is aangericht. Je kunt een aansprakelijkheidsverzekering voor jezelf afsluiten, maar ook voor je partner of je kind. Meeverzekerde kinderen mogen niet ouder dan 21 zijn en moeten inwonend zijn. Studeert je kind en is hij of zij uitwonend? Dan mag je die ook meeverzekeren, mits ze nog steeds onder de 21 jaar oud zijn. 

Indien je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit krijg je ook te maken met een eigen risico. Doorgaans hanteren de meeste verzekeraars een eigen risico van €0. Er zijn echter ook een aantal verzekeraars waarbij je zelf voor de eerste €100 opdraait. Door een aansprakelijkheidsverzekering met eigen risico af te sluiten krijg je vaak wel korting op je maandbedrag, maar omdat het relatief goedkope verzekeringen zijn praten we over kortingen tussen €5 en de €15 per jaar. Het kan dan ook rendabelere zijn om een aansprakelijkheidsverzekering zonder eigen risico af te sluiten, zodat wanneer je de AVP moet aanspreken, je niet alsnog opdraait voor de kosten die je aan schade hebt gemaakt.

Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken 

Vergelijk eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen via onze online vergelijkingsmodule. Vul je gegevens en voorkeuren in in de vergelijker en laat deze het werk doen. Vervolgens toont de vergelijker een lijst met verzekeraars en verzekeringen die voor jou interessant kunnen zijn. Kies de verzekering die het beste bij je past en verzeker jezelf direct tegen schade en/of letsel bij derden.