Essent

Over Essent Energie

Essent is een energiebedrijf dat gas, elektriciteit, warmte en energiediensten levert aan zowel particuliere consumenten als bedrijven in Nederland en België. Een groot deel van de energie die Essent levert, wordt door het energiebedrijf zelf geproduceerd. In de productie van duurzame energie is Essent de grootste van Nederland. Er zijn ongeveer 5.000 mensen werkzaam bij Essent.

Opwekkingsmethodes

Essent is één van de grooste spelers op de energiemarkt. In Nederland levert Essent energie aan ruim 2,5 miljoen particuliere en zakelijke klanten. Essent is onderdeel van het Duitse energieconcern RWE en produceert zelf een groot deel van de energie. Essent is oom die reden ook één van de grootste leveranciers van duurzame energie.

De groene stroom van Essent is voor 80% afkomstig uit Nederlandse windenergie en biomassa. De overige 20% wordt geproduceerd door buitenlandse waterkracht. Essent biedt daarnaast voor milieubewuste consumenten CO2-neutraal gas. 

Welkomstkortingen en actietarieven

Ben je van plan om over te stappen naar De Groene Belangenbehartiger? Via Verlaagjemaandlasten.nl profiteer je van speciale acties en welkomstkortingen bij het overstappen. Door ieder jaar over te stappen van energieleverancier en te kiezen voor een contract met een actietarief en een hoge welkomstkorting kun je ieder jaar opnieuw energie tegen de laagste prijs afnemen. 

Via Verlaagjemaandlasten.nl kun je namelijk ieder jaar opnieuw een vergelijking maken en overstappen naar het meest voordelige contract. Energieleveranciers moeten met elkaar concurreren om zo hoog mogelijk uit te komen in de ranglijst van de vergelijker: dit levert vaak mooie welkomstkortingen en actietarieven op die niet je op de website van de leverancier tegenkomt.

Energiecontracten Essent Energie

Essent werkt met vaste- en variabele energiecontracten. Je kunt kiezen voor een contract van één of drie jaar met een vast tarief: Helder 1 jaar of Helder 3 jaar. Je kunt echter ook kiezen voor een Modelcontract, zodat je altijd het actuele tarief betaalt. Met het actuele tarief wordt bedoeld dat je om het half jaar de nieuwe, actuele prijs betaalt voor energie.

    •    1 jaar: dit contract geeft je de zekerheid van een jaar lang stroom tegen een (van tevoren vastgesteld) bedrag. Hierdoor heb je een jaar lang energie voor dezelfde prijs. Dit contract is tussentijds niet opzegbaar.
    •    3 jaar: dit contract levert je drie jaar lang energie voor een vaste prijs. Hoe langer het contract, hoe lager de energieprijs die je aangeboden krijgt. Je zit wel drie jaar lang aan hetzelfde contract vast.
    •    Model contract: bij dit flexibele contract wordt de energieprijs bepaald door de markt, je betaalt de markttarieven. Je profiteert dan van lage energieprijzen wanneer de prijzen zakken, maar je betaalt meer zodra de energieprijzen weer stijgen. Een flexibel contract is daarentegen wel ten alle tijden opzegbaar.

Essent Energie opzeggen en overstappen

Overstappen van of naar naar Essent? Vergelijk eenvoudig alle energieleveranciers met onze overstapmodule. De vergelijker toont aan de hand van je voorkeuren de beste match. Stap over naar je nieuwe leverancier en begin met besparen. 

Gemiddelde beoordelingen
7,1 uit 10
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Rixt
6 uit 10
Prijs van Essent is uitstekend, mits via de juiste route (oftewel via vergelijker is stukken goedkoper dan bij leverancier zelf)
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Ron Veld
7,7 uit 10
Niks geen problemen met overstappen van Nuon naar Essent.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Ron Veld
7,7 uit 10
Niks geen problemen met overstappen van Nuon naar Essent.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening

Het stroometiket van energiemaatschappij Essent ziet er als volgt uit:

Stroometiket