Verzekeringen vergelijken

Op Verlaagjemaandlasten.nl kies je eenvoudig en snel verschillende verzekeringen. Of je nu op zoek bent naar een zorgverzekering, reisverzekering, autoverzekering, inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, opstalverzekering of rechtsbijstandverzekering. Verlaagjemaandlasten.nl laat de premies van de grootste verzekeraars zien en geeft deze vervolgens overzichtelijk weer. Om tot een juiste vergelijking te komen voer je je gegevens in, in de online vergelijker. Welke gegevens er benodigd zijn, verschilt per gekozen verzekering. Vervolgens gaat de verzekering tool aan het rekenen en toont deze een scala aan opties, gesorteerd op prijs. Via de resultatenpagina kun je vervolgens doorklikken naar de website van desbetreffende verzekeraar.

Zorgverzekering

Alle inwoners van Nederland zijn verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Kinderen tot 18 jaar kun je echter wel (gratis) meeverzekeren via een gezinspolis. De overheid betaalt de zorgpremie voor kinderen tot 18 jaar. Na je 18e levensjaar moet je zelf zorgpremie gaan betalen. Hierbij komt natuurlijk ook het kiezen van een zorgverzekeraar en het type verzekering bij kijken. Aan het einde van ieder kalenderjaar kun je opnieuw een zorgverzekering afsluiten. Via de zorgverzekering tool kun je eenvoudig een nieuwe verzekering kiezen en overstappen.

Reisverzekering

Ga je op reis? Vergeet dan niet om een reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, en het laatste waar je aan wil denken als je op vakantie bent zijn de onvoorziene ziekenhuiskosten. Heb je geen reisverzekering afgesloten, dan kunnen dit soort gebeurtenissen hoog in de kosten oplopen. Reisverzekeringen zijn er in twee soorten: de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. Met een kortlopende reisverzekering ben je alleen verzekerd gedurende je vakantie, met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Welke reisverzekering geschikt is, kun je gemakkelijk met de reisverzekering tool achterhalen.

Autoverzekering

Heb je een auto? Dan ben je verplicht om hiervoor een autoverzekering af te sluiten. Je auto moet ten alle tijden verzekerd zijn zodra je de weg op gaat en schade bij anderen of jezelf kunt veroorzaken. In Nederland ben je verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering vergoed de schade die jij met je auto bij een andere weggebruiker veroorzaakt. Naast een WA autoverzekering kun je ook kiezen voor WA Beperkt Casco verzekering of WA Volledig Casco verzekering. Deze laatste twee varianten zijn uitgebreider en dekken ook bepaalde schades aan de eigen auto. De meest geschikte autoverzekering kies je met de autoverzekering tool!

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is niet verplicht in Nederland, maar het kan handig zijn om er een af te sluiten. Met een inboedelverzekering kun je jezelf namelijk verzekeren voor diefstal of (water)schade aan je persoonlijke, verplaatsbare bezittingen in je huis. Onder de inboedel vallen al je bezittingen die niet in of aan je huis vast zitten. Denk daarbij aan diefstal van je camera of laptop, of waterschade aan je laminaat. Een inboedelverzekering vergoed schade aan je inboedel als gevolg van inbraak, vandalisme, brand of waterschade. Een geschikte verzekering voor je inboedel vind je makkelijk en snel via onze inboedelverzekering tool.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering verzekert je woning tegen brand-, storm- en inbraakschade. Een opstalverzekering wordt daarom soms ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Iedereen die een koopwoning met een hypotheek heeft, wordt door de bank verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Dat is niet vreemd, want je huis is het onderpand van de door de bank verstrekte lening, en als dat afbrandt, is het onderpand ook weg. Door een opstalverzekering af te sluiten ben je automatisch verzekerd tegen schade van buitenaf, waarbij er sprake is van overmacht.

Rechtsbijstandverzekering

Wanneer je tegen een (potentieel) conflict aanloopt, kan het handig zijn om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Deze verzekering verzekert je namelijk van juridische ondersteuning: zo kun je bijvoorbeeld juridisch advies inwinnen voordat je een conflict aangaat, of bijstand aanvragen indien je reeds een conflict hebt lopen. Je wordt dan geholpen door juristen die in dienst zijn van de verzekeraar waarbij je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten. Ook als er een rechter of advocaat bij het conflict aan te pas moet komen, kun je deze kosten verhalen op je rechtsbijstandverzekering. Kies jouw rechtsbijstandverzekering met behulp van de rechtsbijstandverzekering tool.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering, ook wel AVP genoemd, verzekert jou, je gezinsleden én je huisdieren tegen het risico van aansprakelijkheid. Het is in Nederland niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, maar vooral in een gezin met jonge kinderen kan het handig zijn om er een af te sluiten. Maak jij of je kinderen dan per ongeluk schade bij (de eigendommen van) derden, dan vergoed je aansprakelijkheidsverzekering de schade. Welke aansprakelijkheidsverzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie past, achterhaal je gemakkelijk door gebruik te maken van de aansprakelijkheidsverzekering tool.