De Groene Belangenbehartiger

Over De Groene Belangenbehartiger

DGB hanteert een persoonlijke insteek in haar werkwijze, met medewerkers in dienst die kennis hebben van de sector waarin zij werkzaam zijn; namelijk de agrarische sector. De werkvisie van DGB is om de agrarische sector te voorzien van goedkope energie en bovendien om bestaande klanten te ondersteunen in het zelf opwekken van energie. Dit doet zij door het aantal zonnepanelen dat worden geplaatst af te stemmen op het verbruik van een bedrijf: zo worden bedrijven aangespoord om hun eigen energieproducent te zijn. Het uiteindelijke doel hierbij is om agrarische bedrijven de komende jaren CO2-neutraal te maken.

Opwekkingsmethodes

Momenteel wekt DGB haar energie grotendeels op uit biomassa. 79% van de elektriciteit is hieruit afkomstig. De overige 21% wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen als kolen en aardgas. De Groene Belangenbehartiger streeft er naar om haar energieproductie in de komende jaren doorlopend groener en duurzamer maken. 

Welkomstkortingen en actietarieven

Ben je van plan om over te stappen naar De Groene Belangenbehartiger? Via Verlaagjemaandlasten.nl profiteer je van speciale acties en welkomstkortingen bij het overstappen. Door ieder jaar over te stappen van energieleverancier en te kiezen voor een contract met een actietarief en een hoge welkomstkorting kun je ieder jaar opnieuw energie tegen de laagste prijs afnemen. 

Via Verlaagjemaandlasten.nl kun je namelijk ieder jaar opnieuw een vergelijking maken en overstappen naar het meest voordelige contract. Energieleveranciers moeten met elkaar concurreren om zo hoog mogelijk uit te komen in de ranglijst van de vergelijker: dit levert vaak mooie welkomstkortingen en actietarieven op die niet je op de website van de leverancier tegenkomt.

Energiecontracten

Je kunt drie verschillende contracten afnemen bij de Groene Belangenbehartiger: 1 jaar vast, 2 jaar vast, 3 jaar vast of variabel.
    •    1 jaar vast: dit contract geeft je de zekerheid van een jaar lang stroom tegen een (van tevoren vastgesteld) bedrag. Hierdoor heb je een jaar lang energie voor dezelfde prijs.
    •    2 jaar vast: dit contract biedt je vaste energieprijzen gedurende twee jaar. Je hebt geen last van schommelende energieprijzen, maar je kunt twee jaar lang niet overstappen van energieleverancier.
    •    3 jaar vast: dit contract levert je drie jaar lang energie voor een vaste prijs. Hoe langer het contract, hoe lager de energieprijs die je aangeboden krijgt.
    •    Variabel contract: bij dit contract wordt de energieprijs bepaald door de markt, je betaalt de markttarieven. Dit geeft je de mogelijkheid om te profiteren van lage energieprijzen bij een daling, maar je betaalt meer zodra de energieprijzen stijgen.

Het meest voordelige contract is echter vaak een eenjarig contract. Door ieder jaar opnieuw over te stappen geniet je namelijk ieder jaar opnieuw van actietarieven en instapkortingen, die je natuurlijk niet ieder jaar opnieuw ontvangt bij bijvoorbeeld een driejarig contract bij dezelfde leverancier. 

De Groene Belangenbehartiger opzeggen en overstappen

Ben je op dit moment klant van De Groene Belangenbehartiger, maar wil je dit opzeggen? Maak gebruik van onze vergelijker en laat het opzeggen van je contract en het overstappen verder uit handen nemen. Daarnaast ben je ook meteen verzekerd van de beste aanbieding. Zo heb je in één klap de overstap geregeld én de beste deal gescoord.

Gemiddelde beoordelingen
6,5 uit 10
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Priscilla
6,3 uit 10
Gemiddeld
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van L. Krake
6,7 uit 10
Gekozen voor DGB omdat deze voor mij het best uit de vergelijker kwam
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening

Het stroometiket van energiemaatschappij De Groenen Belangenbehartiger ziet er als volgt uit:

Stroometiket