Vandebron

Over Vandebron

Vandebron wil zo snel mogelijk naar de levering van 100% duurzame energie. Het doel van van Vandebron is niet om meer energie te verkopen, maar Vandebron vindt het juist belangrijk dat haar consumenten minder energie gaan verbruiken. Vandebron richt zich niet het maken van marge op de verkoop van energie. Het vastrecht, een vast bedrag per maand dat iedere consument betaalt ongeacht verbruik, is volgens Vandebron genoeg voor een leverancier. Iedere leverancier in Nederland rekent dit, en Vandebron dekt hiermee de kosten van het beheren van de energieprocessen, de klantenservice, het aantrekken van nieuwe producenten, het bijhouden van het online platform en het beheren van de administratie. 

Energiemarktplaats van VandeBron

Zelf opgewekte zonne-energie delen met medebewoners in de regio is sinds kort mogelijk via de energiemarktplaats van Vandebron. Het platform, het Zonnecollectief, koppelt particuliere opwekkers van zonne-energie aan elkaar, waardoor lokale zonnecollectieven ontstaan. Met bijna 350.000 huishoudens die zelf energie opwekken met zonnepanelen is het initiatief bijzonder waardevol gebleken voor de Nederlandse energiemarkt. Bovendien is het dankzij het Zonnecollectief mogelijk om energie te delen zonder tussenkomst van een officiële tussenpersoon of organisatie. Dat maakt het bijzonder bereikbaar en aantrekkelijk.

Dankzij de energiemarktplaats van Vandebron kunnen energieproducenten zelf de prijs en de duur van de contracten die zij aanbieden bepalen. De winstmarge die traditionele leveranciers pakken op de levering is er niet, want je neemt rechtstreeks af van de bron. Dit is gunstig voor zowel producent als consument. Maar als je écht het allergoedkoopst uit wilt zijn, kun je beter ieder jaar een eenmalige aanbieding bij een groot energiebedrijf afsluiten. Want tegen de enorme welkomstkortingen van grote jongens als Nuon en Essent kan en jonge energiebedrijf als Vandebron simpelweg niet op.

Welkomstkortingen en actietarieven

Door ieder jaar opnieuw te kiezen voor een contract met een actietarief en een hoge welkomstkorting, kun je het meest profiteren van speciale acties en welkomstkortingen. Deze welkomstkortingen en actietarieven kun je echter alleen ontvangen via energievergelijkingssites als Energievergelijker. Je kunt namelijk ieder jaar opnieuw een vergelijking maken en overstappen naar het meest voordelige contract via onze energievergelijker. De energieleveranciers concurreren met elkaar om zo hoog mogelijk in de vergelijker naar voren te komen. Dit levert mooie welkomstkortingen en actietarieven op (die niet te vinden zijn op de eigen websites) waar jij via deze website van profiteert.

Energiecontracten Vandebron

Vandebron biedt twee verschillende contracten aan: 1 jaar vast of variabel en 3 jaar vast of variabel:

  • 1 jaar vast: dit contract geeft je de zekerheid van een jaar lang stroom tegen een (van tevoren vastgesteld) bedrag. Hierdoor heb je een jaar lang energie voor dezelfde prijs;
  • 1 jaar variabel: bij dit contract wijzigen de tarieven twee keer per jaar (in januari en in juli) waarbij de energieprijs door de markt wordt bepaald;
  • 3 jaar vast: dit contract levert je drie jaar lang energie voor een vaste prijs. Hoe langer het contract, hoe lager de energieprijs die je aangeboden krijgt;
  • 3 jaar variabel: bij dit contract worden net als bij 1 jaar variabel de tarieven twee keer per jaar gewijzigd op basis van de energieprijs bepaald door de markt. 

Vandebron opzeggen en overstappen

Ben je momenteel klant van Vandebron, of wil je overstappen naar Vandebron? Of ben je benieuwd of je huidige contract wel zo voordelig is? Door onze overstapmodule in te vullen kun je eenvoudig zien welke energiemaatschappij voor jou het voordeligst is. Stap je over via onze overstapmodule, dan wordt het omzetten van het contract verder helemaal voor je geregeld. Ook ben je er direct van verzekerd dat je de laagste prijs krijgt aangeboden. De overstap wordt hiermee in een keer voor je geregeld én je hebt de beste deal.

Gemiddelde beoordelingen
0 uit 10
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening

Het stroometiket van energiemaatschappij Vandebron ziet er als volgt uit:

Stroometiket