Vergelijk Sim Only

Internet
0 MB Onbeperkt
Prijs
2.50 50.50

Sim Only vergelijken

Wat is een sim only abonnement?

Een sim only abonnement houdt in dat je een mobiel abonnement zonder mobiel toestel afsluit bij een provider. Je maakt dus in principe alleen gebruik van de simcard en diensten van de provider: de belminuten, MB's en sms'jes. Loopt je contract binnenkort af en ben je nog tevreden met je toestel? Dan zou je kunnen overwegen om over te stappen naar een sim only abonnement. Maak gebruik van onze vergelijker en vergelijk gemakkelijk en snel sim only abonnementen en profiteer altijd van de beste aanbiedingen! 

Wat is sim lock vrij? 

Indien je een sim only abonnement afsluit, dien je wel in het bezit te zijn van een telefoon die simlock vrij is (gemaakt). Een simlock is een soort van blokkade die door een provider in een telefoon wordt aangebracht om te voorkomen dat de eigenaar de simcard verwisselt voor een simcard van een andere provider. De simlock word dan ook aangebracht door de provider waarbij je een mobiel abonnement afneemt. 

Sim only abonnement afsluiten

Sim only is voornamelijk in het leven geroepen voor consumenten die al een mobiele telefoon hebben, maar het niet nodig vinden of geen geld hebben om een compleet nieuw toestel aan te schaffen. Waar je vroeger de telefoon 'gratis' of met korting kreeg bij een abonnement, kun je nu een 'los' toestel aanschaffen. Je betaalde natuurlijk wel degelijk zelf voor je toestel, doordat het abonnement een stuk duurder was dan een abonnement zonder toestel. De kortingen op mobiele telefoons in combinatie met een abonnement zijn nu minder groot. Het kan zijn dat je goedkoper uit bent door een sim only abonnement af te sluiten en een toestel 'los' te kopen.

Sluit je een sim only abonnement af, dan ontvang je enkel een losse simkaart. Die simkaart is automatisch gekoppeld aan een mobiel nummer, maar als je nummerbehoud aanvraagt dan komt dit nummer te vervallen op het moment van de overstap. De aanbieder in kwestie laat weten wanneer jouw nummer overgezet gaat worden. Bij vrijwel alle partijen kun je aangeven welk formaat simcard je wilt ontvangen (micro/mini of nano), of ontvang een 3-in-1 kaart waarmee je de simkaart in elk type toestel kunt gebruiken. 

Goedkoopste sim only abonnement

Het goedkoopste telefoonabonnement blijft natuurlijk een momentopname: de provider die deze maand het goedkoopste abonnement aanbied, wordt volgende maand waarschijnlijk weer ingehaald door een andere provider met een beter aanbod. Het vergelijken van verschillende abonnementen is daarom niet altijd even gemakkelijk. Daarnaast is het belangrijk om je verbruik op voorhand in kaart te brengen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de laatste maandfacturen van je huidige abonnement er eens bij te pakken. Het gemiddelde van je verbruikte belminuten en dataverbruik kun je vervolgens gebruiken voor het vergelijken van sim only abonnementen. Deze gegevens kun je namelijk invoeren in onze vergelijker, die voor jou het beste telefoonabonnement toont. Welk sim only abonnement voor jou het goedkoopst is, hangt dus af van je persoonlijke verbruik en de aanbieder die op dat moment de best passende aanbieding heeft.

Prepaid simkaart

Je kunt ook kiezen voor een prepaid simkaart. Prepaid is het meest gunstig voor als je maar weinig belt en met name gewoon bereikbaar wil zijn. Wanneer je een prepaid simkaart aanschaft, krijg je dus niet te maken met contractvoorwaarden of maandelijkse abonnementskosten. Je kunt echter alleen bellen wanneer je beltegoed op je simkaart hebt staan. Hoeveel je maandelijks wil uitgeven aan beltegoed kun je vervolgens geheel zelf bepalen.