Vergelijk Sim Only

Internet
0 MB Onbeperkt
Prijs
0 50

Sim Only vergelijken

Wat is een sim only abonnement?

Een Sim Only abonnement houdt in dat je een mobiel abonnement zonder mobiel toestel afsluit bij een provider. Je maakt dus in principe alleen gebruik van de simcard en diensten van de provider: de belminuten, MB's en sms'jes. Loopt je contract binnenkort af en ben je nog tevreden met je huidige toestel? Dan kun je overwegen om over te stappen naar een Sim Only abonnement. Maak gebruik van onze vergelijker om alle Sim Only abonnementen te bekijken en profiteer altijd van de beste aanbiedingen! 

Wat is sim lock vrij? 

Indien je een Sim Only abonnement afsluit, dien je wel in het bezit te zijn van een telefoon die simlock vrij is (gemaakt). Een simlock is een soort blokkade die door een provider in een telefoon wordt aangebracht om te voorkomen dat de eigenaar de simcard verwisselt voor een simcard van een andere provider. De simlock wordt dan ook aangebracht door de provider waarbij je een mobiel abonnement afneemt. 

Sim only abonnement afsluiten

Sim Only is voornamelijk in het leven geroepen voor de consumenten die al een mobiele telefoon hebben en deze graag behouden in combinatie met een nieuw abonnement. Waar je vroeger de telefoon 'gratis' of met korting kreeg bij een abonnement, kun je nu een 'los' toestel aanschaffen. Je betaalde natuurlijk wel degelijk zelf voor je toestel, in de vorm van een duurder abonnement. In een aantal gevallen ben je goedkoper uit bent door een Sim Only abonnement af te sluiten en een toestel 'los' te kopen.

Sluit je een Sim Only abonnement af, dan ontvang je enkel een losse simkaart. Deze simkaart is automatisch gekoppeld aan een mobiel nummer. Wanneer je nummerbehoud aanvraagt dan komt dit nummer te vervallen op het moment van de overstap. De aanbieder in kwestie laat weten wanneer jouw nummer overgezet wordt. Bij vrijwel alle partijen kun je aangeven welk formaat simcard je wilt ontvangen (micro/mini of nano). Het is ook mogelijk om een 3-in-1 kaart te ontvangen, waarmee je de simkaart in elk type toestel kunt gebruiken.

Contractduur

Het is tegenwoordig mogelijk om de duur van jouw contract precies naar jouw wensen aan te passen. Zo kun je voor een tweejarig abonnement kiezen, waarbij de hoogste kortingen gelden. Het is ook mogelijk om jouw contract maandelijks aan te passen naar je voorkeuren. Je ontvangt bij deze optie niet de meeste kortingen maar misschien ben je aan het einde van het jaar wel voordeliger uit. Kijk bij elke aanbieder welke opties er zijn. 

Goedkoopste sim only abonnement

Welk Sim Only abonnement voor jou het goedkoopst is, hangt af van je persoonlijke verbruik en de aanbieder die op dat moment de best passende aanbieding heeft. De telefoonmarkt is zeer flexibel, het goedkoopste abonnement zal altijd een momentopname zijn. Weet je wat je op dit moment verbruikt aan data of belminuten? Het is verstandig om deze gegevens erbij te pakken voordat je definitief besluit over te stappen naar die ene aanbieder.

Prepaid simkaart

Je kunt ook kiezen voor een prepaid simkaart. Prepaid is het meest gunstig wanneer je weinig belt. Wanneer je een prepaid simkaart aanschaft, krijg je dus niet te maken met contractvoorwaarden of maandelijkse abonnementskosten. Je kunt echter alleen bellen wanneer je beltegoed op je simkaart hebt staan. Hoeveel je maandelijks wil uitgeven aan beltegoed kun je geheel zelf bepalen.