Engie

Over Engie

Engie werkt aan een duurzame toekomst. In de gebieden rondom Nijmegen en Zwolle liggen bijvoorbeeld grote zonneparken waarmee zonne-energie wordt opgewerkt. Daarnaast werkt ENGIE ook op internationaal niveau aan nieuwe duurzame energie. Een aantal van deze energiebronnen zijn ook in Nederland voor klanten beschikbaar.

Opwekkingmethodes

Engie maakt gebruik van een mix van opwekkingmethodes voor de productie van haar energie. Waterkracht uit de Franse alpen, zonne-energie uit Nijmegen of windenergie van om de hoek, weet waar de energie vandaan komt met Engie Opgewekt. Met Opgewekt kun je zelf de bron van je groene stroom kiezen. Engie maakt echter ook gebruik van grijze energie. Een deel van de energie wordt opgewekt uit aardgas (38,9%) en water (18,7%)

Welkomstkortingen en actietarieven

Welkomstkortingen en actietarieven ontvang je uitsluitend via energievergelijkingssites. Energieleveranciers concurreren namelijk met elkaar om zo hoog mogelijk uit te komen in de ranglijst van de vergelijker: dit levert vaak mooie welkomstkortingen en actietarieven op. Kortingen die je niet terugvind op de website van de energieleverancier. Wij raden dan ook aan om ieder jaar een andere energieleverancier te kiezen, zo ben je altijd verzekerd van de goedkoopste stroom. Verlaagjemaandlasten.nl helpt je hier graag bij. 

Energiecontracten Engie

Engie werkt met vaste- en variabele energiecontracten. Je kunt kiezen voor een contract van één of drie jaar met een vast tarief: Helder 1 jaar of Helder 3 jaar. Je kunt echter ook kiezen voor een Modelcontract, zodat je altijd het actuele tarief betaalt. Met het actuele tarief wordt bedoeld dat je om het half jaar de nieuwe, actuele prijs betaalt voor energie.

    •    Helder 1 jaar: dit contract geeft je de zekerheid van een jaar lang stroom tegen een (van tevoren vastgesteld) bedrag. Hierdoor heb je een jaar lang energie voor dezelfde prijs. Dit contract is tussentijds niet opzegbaar.
    •    Helder 3 jaar: dit contract levert je drie jaar lang energie voor een vaste prijs. Hoe langer het contract, hoe lager de energieprijs die je aangeboden krijgt. Je zit wel drie jaar lang aan hetzelfde contract vast.
    •    Model contract: bij dit contract wordt de energieprijs bepaald door de markt, je betaalt de markttarieven. Je profiteert dan van lage energieprijzen bij een daling, maar je betaalt meer zodra de energieprijzen gaan stijgen. Een flexibel contract is daarentegen wel altijd opzegbaar.

Engie energie opzeggen en overstappen

Engie opzeggen, of juist overstappen naar Engie? Je kunt nu gemakkelijk alle andere energieleveranciers vergelijken met onze overstapmodule! Geen gedoe met het opzeggen van je huidige contract: als je overstapt naar een andere leverancier, dan zegt deze het contract bij je huidige leverancier op. Zo hoef je hier er zelf niet meer naar om te kijken, en dat is wel wel zo prettig.

Gemiddelde beoordelingen
7,1 uit 10
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Rianne van Bommel
7 uit 10
Engie kwam voor mij als beste uit de vergelijker, maar het scheelde niet veel. Overstap verliep verder soepel.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Harold Wassenaar
7 uit 10
Transparante overstap en gang van zaken
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Hans van Eersel
7 uit 10
Soepele overgang, fijne app ook om je vebruik mee in te kunnen zien
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Dirkje V.
7,3 uit 10
Voor mij de goedkoopste leverancie,r zodoende gekozen voor Engie. Maar ik stap jaarlijks over om kosten te besparen
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening

Het stroometiket van energiemaatschappij Engie ziet er als volgt uit:

Stroometiket