Bespaartips

Bespaartips van Verlaagjemaandlasten.nl

Heb je even wat minder te besteden, of ben je benieuwd of je kunt besparen op je maandelijkse lasten? Dan zijn er een aantal manieren om je uitgaven te reduceren. Het vergelijken van maandelijkse abonnementen bespaart in de meeste gevallen al snel tientallen euro’s per maand, vergeet dus niet om regelmatig je abonnementen en verzekeringen te vergelijken! Overstappen is meestal gratis en kan behoorlijk lonen. Ga bijvoorbeeld eens bij jezelf na of je abonnementen hebt lopen die je eigenlijk beter kunt opzeggen. Begin met vergelijken en start met besparen dankzij onze effectieve en gemakkelijk toepasbare en bespaartips:

  • Heb je een abonnement op de krant en wil je deze liever niet opzeggen? Vaak is een abonnement op een digitale versie van je krant een stuk goedkoper dan de fysieke variant.
  • Heb je een abonnement op een tijdschrift dat je eigenlijk niet zo heel vaak leest? Zeg het abonnement dan bij deze op en koop af en toe een los exemplaar wanneer je daar behoefte aan hebt.
  • Leer jezelf aan om de stekkers van apparaten die je niet gebruik uit het stopcontact te halen. Laptop- en smartphone opladers blijven stroom verbruiken, ook als je je apparaat niet aan het opladen bent. Ook je koffiezetapparaat, televisie of radio blijven stroom verbruiken, zelf in de stand-by modus. Schaf liever verlengsnoeren met een schakelaar aan en sluit deze apparaten daarop aan. Met een druk op de knap zet je alle stroomvreters aan of uit!
  • Ben je nog nooit overgestapt van energieleverancier? Dan laat je ongetwijfeld veel geld liggen. Door jaarlijks over te stappen naar een andere leverancier bespaar je al snel honderden euro’s en profiteer je bovendien vaak ook nog van een aanvullende welkomstkorting of -bonus.
  • Laat je niet verleiden tot een welkomstcadeau bij het afsluiten van een nieuw abonnement of energiecontract. Het is inmiddels geen geheim meer, maar deze geschenken betaal je vaak zelf. Je zit doorgaans vast aan een langdurig contract tegen hogere tarieven dan bij een regulier contract of abonnement. Kies dus liever voor een kortingsactie of welkomstbonus bij je nieuwe abonnement.
  • Heb je een auto, maar heb je al jaren niet meer omgekeken naar je autoverzekering? Dan kan deze zeker weten goedkoper! Gebruik de vergelijker om te bepalen welke verzekeraar voor jou het goedkoopst is.
  • Een van de grotere kostenposten is voor veel mensen het abonnement van een smartphone. Mag je binnenkort weer een nieuw abonnement afsluiten? Kies liever voor een sim-only abonnement met een los toestel, dan voor 40 euro per maand een abonnement af te sluiten met nieuwste iPhone. Investeren in een los toestel kost je in het begin wat meer, maar op de lange termijn ben je goedkoper uit met een sim-only abonnement.
  • Kijk je eigenlijk niet zo heel veel TV, of ben je voornemens om minder TV te gaan kijken? Zeg dan je TV abonnement gewoon op. Met internetdiensten als Netflix, HBO Go en Programma gemist kun je je favoriete shows en tv series alsnog online terugkijken. De tijd die je anders kwijt zou zijn aan het kijken van tv-shows, kun je nu productiever besteden. Door bijvoorbeeld een aantal van deze bespaartips in werking te zetten!