Greenchoice

 

Over Greenchoice

Greenchoice levert uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas. Die energie haalt Greenchoice uit natuurlijke bronnen: zon, wind, water en biomassa. De missie van Greenchoice is dat in 2020 al haar groene stroom uit Nederland komt. 75% van de groene energie komt momenteel al uit Nederland. Greenchoice compenseert al het gasverbruik van haar consumenten met bosaanplant en -bescherming in beschermde natuurgebieden. Het Greenchoice Bosspaarplan is bijvoorbeeld zo’n project, waarbij het herstel en de langdurige bescherming van de Amazone centraal staat. 

Greenchoice werkt samen met klanten aan een groener milieu. Greenchoice biedt haar klanten vanaf eind 2016 een nieuwe smartphone-app, genaamd BOKS. De app moet inzicht geven in het energieverbruik van aangesloten apparatuur in een huishouden. Dit moet bijdragen aan een vermindering van het energieverbruik en de kosten. De smartphone-app BOKS is vanaf eind november gratis beschikbaar voor consumenten van de Greenchoice. De duurzame energieleverancier zegt hiermee het energieverspillend routinegedrag van gebruikers aan te pakken.

Welkomstkortingen en actietarieven

Op zoek naar het aller goedkoopste energiecontract? Dan raden wij je aan ieder jaar opnieuw te kiezen voor een energieleverancier tegen goedkope actietarieven. Actietarieven via vergelijkingssites worden daarnaast vaak gecombineerd met mooie welkomstkortingen. Zit het contractjaar erop, dan maak je gewoon opnieuw een vergelijking en kies je opnieuw voor een mooie aanbieding.

Energiecontracten Greenchoice

Greenchoice biedt verschillende contracten aan, bestaande uit 50% wind energie en 50% energie opgewekt uit biomassa. Het gas is altijd 100% bosgecompenseerd. Greenchoice werkt daarnaast met vaste- en variabele energiecontracten. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Je kunt dit dus vaststellen voor één of meerdere jaren. Doorgaans geld wel: hoe langer je contract, hoe voordeliger je tarief.
    •    1 jaar vast: dit contract geeft je de zekerheid van een jaar lang stroom tegen een (van tevoren vastgesteld) bedrag. Hierdoor heb je een jaar lang energie voor dezelfde prijs. Dit contract is tussentijds niet opzegbaar.
    •    2 jaar vast: dit contract biedt je vaste energieprijzen gedurende twee jaar. Je hebt geen last van schommelende energieprijzen, maar je kunt twee jaar lang niet overstappen van energieleverancier. Je kunt dit contract niet tussentijds opzeggen.
    •    3 jaar vast: dit contract levert je drie jaar lang energie voor een vaste prijs. Hoe langer het contract, hoe lager de energieprijs die je aangeboden krijgt. Je zit wel drie jaar lang aan hetzelfde contract vast.
    •    Flexibel contract: bij dit contract wordt de energieprijs bepaald door de markt, je betaalt de markttarieven. Dit geeft je de mogelijkheid om te profiteren van lage energieprijzen bij een daling, maar je betaalt meer zodra de energieprijzen stijgen. Een flexibel contract is altijd opzegbaar.

Greenchoice Energie opzeggen en overstappen

Wil je overstappen van of naar Greenchoice? Dat kan heel gemakkelijk! Maak gebruik van onze overstapmodule; daarmee kun je alle andere energieleveranciers met elkaar vergelijken. Als je vervolgens besluit om over te stappen naar een leverancier, dan zegt deze het contract op bij je huidige leverancier. Zo geregeld!

 

 

Gemiddelde beoordelingen
7,7 uit 10
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Marline R.
7,7 uit 10
Overstappen ging soepel, mijn andere contract werd door Greenchoice opgezegd.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening

Het stroometiket van energiemaatschappij Greenchoice ziet er als volgt uit:

Stroometiket