Energiedirect

Over Energiedirect.nl

Energiedirect.nl levert energie aan zo’n 350.000 Nederlandse huishoudens. Omdat bij Energiedirect.nl alles online geregeld wordt, kunnen ze de tarieven laag houden, is er altijd overzicht over de stand van zaken en bieden ze ondersteuning door middel van deskundig advies waar nodig. 

Opwekkingsmethodes

Energiedirect.nl levert zowel groene- als grijze stroom. De groene stroom van Energiedirect.nl bestaat uit windenergie en waterkracht, opgewerkt buiten Nederland. Omdat Energiedirect.nl ook grijze energie levert aan klanten, behoort de energieleverancier niet tot de meest duurzame energieleveranciers. De energie die Energiedirect.nl aan haar consumenten levert wordt opgewekt uit kolen (41,7%) aardgas (26,2%) en wind (19,4%). 

Welkomstkortingen en actietarieven

Vaak ontvang je via vergelijkingssites als Verlaagjemaandlasten.nl mooie welkomstkortingen als je overstapt naar een andere energieleverancier. Deze kortingen vind je niet terug op de website van de betreffende energieleveranciers. Energieleveranciers moeten namelijk met elkaar concurreren om zo hoog mogelijk uit te komen in de ranglijst van de online vergelijker. Daarbij hanteren ze vaak speciale actietarieven en aanvullende welkomstkortingen voor nieuwe klanten.

Energiecontracten Energiedirect.nl

Energiedirect.nl werkt met vaste- en variabele energiecontracten. Je kunt kiezen voor een contract van één of drie jaar met een vast tarief: Helder 1 jaar of Helder 3 jaar. Je kunt echter ook kiezen voor een Modelcontract, zodat je altijd het actuele tarief betaalt. Met het actuele tarief wordt bedoeld dat je om het half jaar de nieuwe, actuele prijs betaalt voor energie.

    •    1 jaar: dit contract geeft je de zekerheid van een jaar lang stroom tegen een (van tevoren vastgesteld) bedrag. Hierdoor heb je een jaar lang energie voor dezelfde prijs. Dit contract is tussentijds niet opzegbaar. 
    •    3 jaar: dit contract levert je drie jaar lang energie voor een vaste prijs. Hoe langer het contract, hoe lager de energieprijs die je aangeboden krijgt. Je zit wel drie jaar lang aan hetzelfde contract vast.
    •    Model contract: bij dit flexibele contract wordt de energieprijs bepaald door de markt, je betaalt de markttarieven. Je profiteert dan van lage energieprijzen wanneer de prijzen zakken, maar je betaalt meer zodra de energieprijzen weer stijgen. Een flexibel contract is daarentegen wel ten alle tijden opzegbaar.

Energiedirect.nl opzeggen en overstappen

Overstappen van of naar Energiedirect.nl? Maak dan gebruik van onze gratis overstapmodule. Via deze online vergelijker kun je alle energieleveranciers en energiecontracten met elkaar vergelijken. Geen gedoe met het opzeggen van je huidige contract: als je overstapt naar een andere leverancier, dan zegt deze het contract bij je huidige leverancier op. Zo hoef je hier er zelf geen tijd en energie meer aan te besteden, wel zo handig.

Gemiddelde beoordelingen
6,9 uit 10
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Lizzy
6,3 uit 10
Prima klantenservice, prima prijzen. Door een foutje van hun kant echter wel veel onduidelijkheid over eindafrekening.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Rob vd Pijl
7,3 uit 10
Vlekkeloos overgestapt!!
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Rachid F.
6,7 uit 10
Jammer dat het erg verschilt welke medewerker je aan de lijn hebt mbt vragen over contract en overstap. Ervaring is daardoor een beetje gekleurd.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Roy Messing
7,3 uit 10
Groene stroom zonder poespas inderdaad
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening

Het stroometiket van energiemaatschappij Energiedirect ziet er als volgt uit:

Stroometiket