Vergelijk Inboedelverzekering

Geboortedatum
Uw postcode
Uw huisnummer
Gezinssamenstelling

Inboedelverzekering

Wat is een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering kun je jezelf verzekeren voor diefstal of schade aan je persoonlijke, verplaatsbare bezittingen in je huis. Denk daarbij aan diefstal van je camera of laptop, of waterschade aan je laminaat. Onder de inboedel vallen al je bezittingen die niet in of aan je huis vast zitten. Een invoedelverzekering vergoedt schade aan je inboedel als gevolg van inbraak, vandalisme, brand of waterschade. Een inboedelverzekering is niet verplicht, toch hebben veel Nederlanders voor de zekerheid wel een inboedelverzekering afgesloten. Als je veel waardevolle spullen in bezit hebt, dan wil je natuurlijk niet dat daar iets mee gebeurd. Als dat dan toch het geval is, is het fijn om te weten dat je in ieder geval goed verzekerd bent. 

Dekking inboedelverzekering

Inboedelverzekeringen zijn er in verschillende varianten. Met een inboedelverzekering is je inboedel verzekerd tegen de nieuwwaarde. Dat houdt in dat je in het geval van schade, binnen een bepaalde termijn recht hebt op een vergoeding tegen de nieuwwaarde van je inboedel. Hoe lang die termijn is, kun je terugvinden in de voorwaarden van je verzekering. Je kunt een basis inboedelverzekering afsluiten, maar je kunt ook kiezen voor een extra uitgebreide verzekering of een all-risk verzekering. Een all-risk inboedelverzekering vergoedt ook schade van buitenaf, zoals een overstroming of aardbeving. Overige inboedelverzekeringen dekken deze kosten niet. 

Indien je er niet zeker van bent wat de totale waarde van je inboedel is, dan kun je gebruikmaken van de inboedelwaardemeter. Om de waarde van je inboedel te kunnen berekenen, dien je het inkomen van de (hoofd)kostwinnaar door te geven. Mocht dit boven een bepaald vooraf vastgesteld maximum uitkomen, dan kan de waarde niet met de inboedelwaardemeter worden bepaald. In dat geval zul je zelf een waarde moeten opgeven bij het vergelijken van verzekeringen. 

Inboedelverzekeringen vergelijken

De hoogte van de premie van een inboedelverzekering verschilt per verzekeraar. Op Verlaagjemaandlasten.nl kun je voor jouw inboedel de gemiddelde maandpremie berekenen. De vergelijker toont een overzicht van alle verzekeraars en hun premies, waarna jij kunt bepalen welke verzekeraar het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Het is daarnaast ook goed om tijdens het vergelijken van verzekeringen te kijken naar de algemene voorwaarden van een verzekering. De verzekeraar verklaart in de voorwaarden namelijk waarvoor de verzekering precies geldt. Niet iedere verzekering sluit even goed aan op jouw wensen. Nadat je de prijzen en voorwaarden van de verschillende verzekeraars met elkaar hebt vergeleken, kun je op onze website eenvoudig en snel een inboedelverzekering afsluiten. Doorgaans ben je daarna direct verzekerd. 

Goedkoopste inboedelverzekering

Bij het vergelijken van verzekeringen moet je er allereerst op letten dat iedere verzekeraar zijn eigen polisvoorwaarden heeft. Welke inboedelverzekering voor jou het goedkoopst is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en situatie. Daarnaast hangt de hoogte van premie af van een aantal factoren zoals inbraakrisico, de waarde van de te verzekeren woning en de leeftijd van de verzekeringnemer. Ook de waarde van de inboedel is boven een bepaald maximum van belang. Het betreft dan kostbare zaken als sieraden, elektronica en kunst. Bij premiebepaling kijken verzekeraars uiteraard ook naar de verzekerde som.

Opstalverzekering en inboedelverzekering in één

Tip: laat je inboedel en opstal bij dezelfde verzekeraar verzekeren. Zo voorkom je dat je bij schade tussen het wal en het schip valt: alle schade wordt immers door dezelfde verzekeraar vergoedt. Daarnaast hoef je maar één keer melding te doen en één keer formulieren in te vullen.