Ga naar overzicht

Winst én verlies voor Ziggo

14-04-2014 14:28

Kabelbedrijf Ziggo heeft nog steeds te maken met een hevig concurrerende markt. Alhoewel het klantenbestand het afgelopen kwartaal is uitgebreid is de consumentenomzet niet gestegen. 

Kortingsacties Ziggo

In financieel opzicht deed Ziggo het een stuk minder goed dan een jaar eerder. Hoewel de omzet met 1,7 procent steeg naar 394 miljoen euro, maakte Ziggo een nettoverlies van 38,4 miljoen euro. De omzet uit de consumentenmarkt daalde met 1,8 procent tot 353 miljoen euro, mede als gevolg van kortingsacties voor een alles-in-één-pakket met televisie, telefonie en internet.  Ook de inkomsten uit de betaaltelevisie liepen terug. 

Internet Ziggo

Ziggo investeerde de afgelopen tijd in het aantrekkelijker maken van zijn product, onder meer door sneller internet aan te bieden en de invoering van WifiSpots. Het aantal internetklanten nam hierdoor toe met 38.000 naar 1,95 miljoen.

Ziggo Mobiel

Ook waren de cijfers voor Ziggo Mobiel opmerkelijk. Ziggo's mobiele provider bestaat pas een half jaar maar heeft inmiddels 63.000 mobiele abonnementen verkocht, dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig kwartaal. Met Ziggo Mobiel biedt het kabelbedrijf mobiele telefonie aan voor consumenten en zakelijke klanten in de vorm van sim-only abonnementen. Het goedkoopste abonnement voor consumenten biedt voor 15 euro per maand 300 belminuten en 1000 MB aan data. Daarmee zit het scherp in de markt.

Alles-in-één-pakket 

Het aantal particuliere klanten van Ziggo ligt rond de 2,7 miljoen. Daarvan heeft nu ruim 57 procent een alles-in-één-pakket. Het bedrijf wijt het verlies aan eenmalige kosten die te maken hebben met de voorgestelde overname door UPC-moederbedrijf Liberty Global. Maar er is ook goed nieuws. Het kabelbedrijf stelt dat het verloop binnen zijn klantenbestand verder is afgenomen. Behoud van bestaande klanten was het afgelopen jaar een van de speerpunten van het marketingbeleid van de onderneming.

Alles-in-1 vergelijken

Op Verlaagjemaandlasten.nl kun je makkelijk de verschillende providers die alles-in-1 aanbieden vergelijken. Bij ons vind je altijd een actuele top 3 van de goedkoopste aanbieders. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pakket met standaard internetsnelheid (10 mb/ 1 mb) of voor een pakket met een hogere internetsnelheid (30 mb/ 3 mb). Voor meer informatie over speciale acties van providers klik je op de betreffende aanbieder.