Vergelijk Reisverzekering

Geboortedatum
Dekkingsgebied
Maximale reisduur

Reisverzekering vergelijken

Wanneer heb je een reisverzekering nodig?

Zodra je op reis gaat kan het verstandig zijn om een reisverzekering af te sluiten. De voornaamste reden voor mensen om een reisverzekering af te sluiten, is om de kosten bij een ongeluk te dekken. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. Zonder voorbereiding in de vorm van een verzekering kunnen de kosten soms hoog oplopen. Denk bijvoorbeeld aan een ongepland ziekenhuisbezoek, een gipsvlucht of een noodgedwongen langer verblijf op je vakantiebestemming. Door het zekere voor het onzekere te nemen en een reisverzekering af te sluiten, kun je met een gerust hart op reis. 

Soorten reisverzekeringen

Reisverzekeringen zijn onder te verdelen in twee groepen: de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering:
Een kortlopende reisverzekering sluit je eenmalig af en geldt dan ook vaak uitsluitend voor de duur van je reis. Je geeft zelf aan wanneer je op reis gaat en wanneer je weer terug komt. Gedurende die periode ben je verzekerd.

Doorlopende reisverzekering:
Een doorlopende reisverzekering is, zoals de naam al doet vermoeden, een langlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering is vooral voordelig voor mensen die meerdere keren per jaar op reis gaan. Hiermee bespaar je de administratieve kosten van het steeds opnieuw afsluiten van een kortlopende reisverzekering en ben je ook tijdens korte stedentrips ten alle tijde verzekerd. 

Europa dekking of werelddekking:
Binnen de doorlopende reisverzekeringen heb je de keuze tussen werelddekking of dekking binnen Europa. Maak je vooral veel reizen of korte tripjes binnen Europa? Of trek je minstens twee keer per jaar de wijde wereld in? Een combinatie van een doorlopende reisverzekering binnen Europa plus een kortlopende reisverzekering voor een eenmalige trip buiten ons continent behoort ook tot de mogelijkheden. De volgende landen vallen binnen de Europadekking, alle overige landen vallen automatisch binnen de werelddekking.
Europa (Rusland tot Oeral en Kaukasus), IJsland, Madeira, de Azoren, de Canarische Eilanden en in de niet-Europese landen of delen van landen aan de Middellandse Zee. De volgende landen liggen aan de Middellandse Zee: Turkije, Marokko, Tunesië, Algerije, Egypte, Israël, Libië, Syrië en Libanon.

Goedkoopste reisverzekering

Op Verlaagjemaandlasten.nl kun je alle reisverzekeringen vergelijken. Heb je niet zoveel te besteden maar wil je wel verzekerd zijn voor de belangrijkste zaken? Dan kun je voor één van de goedkopere verzekeringen gaan. Zeker voor een kortlopende reisverzekering kan dit een goede uitkomst zijn. Bij doorlopende reisverzekeringen raden wij wel aan om goed te bekijken wat je voor je toekomstige reizen allemaal gedekt wilt hebben. 

 

Dekking reisverzekering

Bepaal voordat je reisverzekeringen gaat bekijken welke zaken je gedekt wilt hebben. De basisverzekering van jouw zorgverzekering vergoedt in principe ook spoedeisende hulp in het buitenland. Voor de hoogte van de vergoeding gelden dezelfde regels als in het Nederland. Vallen de kosten van de buitenlandse zorg duurder uit, dan kan het zijn dat deze door je aanvullende zorgverzekering worden vergoed. Controleer alvorens je een reisverzekering afsluit dus eerst welke kosten er door je zorgverzekering worden gedekt, of dat het misschien verstandig is om je reisverzekering uit te breiden met de dekking Geneeskundig Kosten. Verder kun je zelf bepalen in welke mate je verzekerd wilt zijn wanneer je op reis gaat. Zo kun je een aanvullende dekking afsluiten voor bijvoorbeeld wintersportreizen, onderwatersport, zakenreizen of automobilisten hulp, indien je niet bent aangesloten bij de ANWB.

Reisverzekeringen bekijken

Niet iedere verzekeraar biedt dezelfde verzekering aan. Wat bij de ene verzekeraar al in de basisdekking is meegenomen, moet je bij een andere verzekeraar wellicht apart afsluiten. Hoewel iedere verzekeraar in beginsel dezelfde verzekeringsmodules aanbiedt, kunnen de soort dekkingen binnen die modules wel van elkaar verschillen. Het zijn dan ook deze dekkingen die je het beste kunt bekijken. Welke dekking is voor jou belangrijk, waaruit bestaat die hulp en wanneer heb je hier recht op? Naast deze inhoudelijke verschillen, hanteren de verzekeraars ook verschillende premies. De ene verzekeraar kan een goedkopere premie aanbieden voor precies dezelfde verzekering. Check tijdens het bekijken dus de combinatie van de dekkingen, de voorwaarden en de premies van de verzekeringen. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing maken en direct overstappen naar de reisverzekeraar die het beste bij jou past. 

Goedkoopste reisverzekering

Indien je op zoek bent naar de goedkoopste reisverzekering, dan is het handig om alle reisverzekeringen eens goed te bekijken. Houd hierbij in gedachten hoe vaak je per jaar op vakantie gaat en wat voor soort tripjes dat zijn. Bezoek je vaak andere continenten, of blijf je liever in Europa?  Maak je meestal een keer per jaar een lange reis naar het buitenland? Dan kan een kortlopende reisverzekering interessant zijn. Je betaalt dan eenmalig een premie voor de periode dat je op reis bent. Ga je echter meerdere malen per jaar naar het buitenland, dan is een doorlopende reisverzekering mogelijk van toepassing. Wanneer je voor elke vakantie een losse reisverzekering afsluit, betaal je iedere keer opnieuw de poliskosten.