Vergelijk Reisverzekering

Geboortedatum
Dekkingsgebied
Maximale reisduur

Reisverzekeringen

Wanneer heb je een reisverzekering nodig?

Zodra je op reis gaat is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. De voornaamste reden voor mensen om een reisverzekering af te sluiten, is om onvoorziene omstandigheden te kunnen dekken. Een ongeluk zit in een klein hoekje, waarbij vaak een hoop zaken komen kijken waar je niet op voorbereid bent. Denk bijvoorbeeld aan een ongepland ziekenhuisbezoek, een gipsvlucht of een noodgedwongen langer verblijf. Indien je geen reisverzekering hebt afgesloten kunnen dit soort gebeurtenissen hoog in de kosten oplopen, omdat ze ook nergens anders zijn gedekt. Door het zekere voor het onzekere te nemen en een reisverzekering af te sluiten, kun je met een gerust hart op reis. 

Soorten reisverzekeringen

Reisverzekeringen zijn er kortgezegd in twee soorten: de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering sluit je eenmalig af en geldt dan ook vaak uitsluitend voor de duur van je reis. Je geeft zelf aan wanneer je op reis gaat en wanneer je weer terug komt. Gedurende die periode ben je verzekerd. Een doorlopende reisverzekering is, zoals de naam al doet vermoeden, een langlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering is vooral voordelig voor mensen die vaak op reis gaan. Hiermee bespaar je de administratieve kosten van het steeds opnieuw afsluiten van een kortlopende reisverzekering en ben je ook tijdens onverwachte tripjes ten alle tijde verzekerd. 

Dekking reisverzekering

De basisverzekering van de zorgverzekering die je hebt afgesloten vergoedt in principe ook spoedeisende hulp in het buitenland. Voor de hoogte van de vergoeding gelden dezelfde regels als in het Nederland. Vallen de kosten van de buitenlandse zorg duurder uit, dan kan het zijn dat deze door je aanvullende zorgverzekering worden vergoed. Controleer alvorens je een reisverzekering afsluit dus eerst welke kosten er door je zorgverzekering worden gedekt, of dat het misschien verstandig is om je reisverzekering uit te breiden met de dekking Geneeskundig Kosten. 

Verder kun je zelf bepalen in welke mate je verzekerd wilt zijn wanneer je op reis gaat. Zo kun je een aanvullende dekking afsluiten voor bijvoorbeeld wintersportreizen, onderwatersport of automobilistenhulp, indien je niet bent aangesloten bij de ANWB.

Reisverzekeringen vergelijken 

Niet iedere verzekeraar biedt dezelfde verzekering aan. Wat bij de ene verzekeraar al in de basisdekking is meegenomen, moet je bij een andere verzekeraar wellicht apart afsluiten. Hoewel iedere verzekeraar in beginsel dezelfde verzekeringsmodules aanbiedt, kunnen de soort dekkingen binnen die modules wel van elkaar verschillen. Het zijn dan ook deze dekkingen waarop je het beste kunt gaan vergelijken. Welke dekking is voor jou belangrijk, waaruit bestaat die hulp en wanneer heb je hier recht op? 

Naast deze inhoudelijke verschillen, hanteren de verzekeraars ook verschillende premies. De ene verzekeraar kan een goedkopere premie aanbieden voor precies dezelfde verzekering. Kijk tijdens het vergelijken dus naar de combinatie van de dekkingen, de voorwaarden en de premies van de verzekeringen. Op deze manier kun je weloverwogen beslissing maken en direct overstappen naar de reisverzekeraar die het beste bij jou past. 

Goedkoopste reisverzekering

Indien je op zoek bent naar de goedkoopste reisverzekering, dan is het handig om alle reisverzekeringen eens goed met elkaar te vergelijken. Houd bij het vergelijken in gedachten hoe vaak je per jaar op vakantie gaat en wat voor soort tripjes dat zijn. Bezoek je vaak andere continenten, of blijf je liever in Europa? In dat geval heb je de werelddekking in ieder geval niet nodig. 

Maak je meestal een keer per jaar een lange reis naar het buitenland? Dan is het waarschijnlijk verstandiger om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Je betaalt dan eenmalig een premie voor de periode dat je op reis bent. Ga je echter meerdere malen per jaar naar het buitenland, dan is een doorlopende reisverzekering mogelijk van toepassing. Wanneer je namelijk voor iedere vakantie een losse reisverzekering afsluit, betaal je iedere keer opnieuw de poliskosten. Een doorlopende reisverzekering kan in zo'n geval goedkoper zijn. 

Werelddekking of Europadekking? 

Naast dat je kunt kiezen voor een doorlopende of een kortlopende reisverzekering, krijg je ook de keuze of je een reisverzekering met Europa- of Werelddekking wilt afsluiten. Onder Europadekking valt bij de meeste verzekeraars alle landen binnen Europa, inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen. Alle overige landen en werelddelen vallen dus automatisch onder de Werelddekking.