Vergelijk Internet

Kies je huidige leverancier
* Postcode cijfers zijn onjuist. * Postcode letters zijn onjuist. * Huisnummer is onjuist.

Belangrijk bij overstappen internet

Switchen van internetaanbieder is helemaal niet moeilijk. Tijdens het vergelijken is het echter handig om een aantal zaken in gedachten te houden die belangrijk zijn bij het overstappen van internet. Verlaagjemaandlasten.nl biedt hieronder een overzichtelijke checklist om het nog makkelijker te maken.

Belangrijke wensen nieuw abonnement

Bepaal waaraan je nieuwe abonnement moet voldoen: hoe snel moet je internet zijn en welke aansluiting heeft jouw voorkeur? In onze vergelijker kun je filteren op de zaken die je belangrijk vind en in je nieuwe abonnement wilt hebben.

Kun je al wel overstappen?

Het is van belang pas te gaan overstappen van internet als je contractvrij bent bij je huidige provider. Voor je huidige contract geldt vaak: je hebt een jaarcontract en deze is na het verstrijken van de einddatum maandelijks opzegbaar. Als je overstapt terwijl je nog niet contractvrij bent, riskeer je extra kosten.

Nieuw e-mailadres bij overstappen

Maak je gebruik van een gratis e-mailaccount van je huidige provider? Houd er dan rekening mee dat deze komt te vervallen en je een nieuw e-mailadres krijgt van je nieuwe provider. Vervelend om iedereen telkens op de hoogte te moeten brengen van je gewijzigde e-mailadres? Dan kun je ook kiezen voor een adres dat niet afhankelijk is van je provider, zoals een gratis Hotmail- of Gmail-account.

Overstapservice

In de meeste gevallen is er bij het overstappen van internet sprake van een overstapservice. Deze service houdt in dat de nieuwe provider het oude contract opzegt bij je huidige aanbieder. Meer informatie vind je hierover in het bestelformulier van je nieuwe abonnement. Je nieuwe leverancier streeft ernaar dat je kunt blijven internetten en je internet wordt pas afgesloten als zij hebben vastgesteld dat je nieuwe internet werkt.