Ga naar overzicht

Automobilist blokkeert mobiel netwerk

09-05-2014 14:21

Wist je dat je in de Amerikaanse staat Florida gewoon mobiel mag bellen in de auto? Hands free of niet. Een automobilist uit was het hier niet mee eens en bedacht een list om het, in zijn ogen gevaarlijke, mobiel gebruik in de auto te verminderen. De Amerikaan reed al twee jaar rond met een mobiele telefoon-jammer. Een apparaatje dat het mobiel verkeer verstoort wanneer je hierbij in de buurt komt. Om die reden konden automobilisten die om hen heen reden niet mobiel bellen. 

Boetes

De politie kwam hem op het spoor en de Amerikaan werd direct opgepakt. De boete die hij kreeg was vele malen hoger dan de boete die in Nederland wordt gegeven bij bellen achter het stuur. De Amerikaan moest binnen dertig dagen bijna 35.000 euro aan boetes betalen. Hij gaf aan dat hij de jammer gebruikte omdat hij niet wilde dat mensen mobiel zouden bellen in de auto. Echter, het apparaatje verstoorde ook de zenders van hulpdiensten.  

Mobiel netwerk gestoord  

De politie kwam de automobilist op het spoor toen zij merkten dat de mobiele masten rondom een bepaald stuk snelweg iedere werkdag tijdens de spits niet goed werkten. De Amerikaan werd gepakt nadat politieagenten het contact met de meldkamer verloren toen zij steeds dichter bij de auto van de anti-telefoon-automobilist in de buurt kwamen. Ze zetten de Amerikaan aan de kant van de weg en vonden de jammer in zijn achterbak.