Ga naar overzicht

Energie-Nederland moedigt energiebesparing aan

24-02-2016 12:45

Deze week startte de nieuwe campagne van Energie-Nederland waarmee de brancheorganisatie consumenten wil aanmoedigen zuinig(er) om te gaan met energie. Met  ‘Sta op uit je stoel’ wordt de Nederlander geprikkeld werk te maken van energiebesparing. Het motto: ‘Een lagere energierekening begint bij jezelf’.

En daarmee heeft Energie-Nederland absoluut een punt. Want als consument kun je zelf heel veel doen om je energieverbruik te verminderen en daarmee de jaarlijkse energierekening te verlagen. De campagne ‘Sta op uit je stoel’ wordt onder meer ondersteund door een commercial die twee weken lang op drie publieke tv-netten voorbij zal komen.

Verlaag je energieverbruik

De commercial toont een op het eerste oog ongeïnteresseerde consument die door een frisse dame wordt aangespoord uit zijn stoel te komen. Het doel? Actie ondernemen en energie besparen door gebruik te maken van tal van besparingsproducten van verschillende leveranciers.  

De campagne komt niet uit het niets. Zo vertelt ook Medy van der Laan, voorzitter van Energie-Nederland. “Als samenleving staan we voor een duurzame opgave. Zuinig omgaan met energie levert een enorme bijdrage aan die opgave. Als consument heb je veel te opties om te besparen op energie. En dat willen we met deze campagne duidelijk maken.”

Energie besparen: duurzaam én voordelig

De commercial heeft als doel om de consument te wijzen op de speciale campagnesite. Hier is informatie te vinden over besparen en over de mogelijkheden en middelen die uiteenlopende leveranciers daarvoor bieden. Essent, Nuon, Eneco, Nieuwe Stroom: het zijn enkele van de vele partijen die met de campagne de handen ineenslaan. 

Besparen vanuit een duurzame gedacht staat in deze campagne op één, maar minder energie verbruiken betekent uiteraard óók geld besparen. En dat is iets waar je als consument natuurlijk direct van profiteert. Om al deze redenen juichen wij bij Verlaagjemaandlasten deze campagne dus toe.

Bekijk de commercial hier.

 

Bron: Energie-Nederland