Ga naar overzicht

Essent verlaagt energietarieven per 1 juli 2016

17-05-2016 11:45

Met ingang van 1 juli zal energiegigant Essent zijn energietarieven voor variabele contract verlagen. Dit is de tweede verlaging in 2016. Eerder deden zijn dit in januari van dit jaar. Verwacht wordt dat ook andere leveranciers hun tarieven zullen verlagen. 

De aanpassing van energietarieven vindt ieder jaar plaats in januari en juli. Dit jaar zullen de tarieven naar verwachting bij alle energieleveranciers lager uitvallen. Essent laat weten dat de energietarieven fors lager zullen uitvallen. De prijzen voor gas dalen met 10 procent, de stroomprijzen met 8,7 procent. Het is de grootste daling in jaren. 

Laagste energietarieven in 12 jaar

De daling van de energietarieven levert veel huishoudens een grote besparing op. Klanten van Essent met een variabel energietarief gaan zo’n 88 euro per jaar minder betalen. Hierbij wordt uitgegaan van een jaarverbruik van 1800 kuub gas en 3500 kilowatt stroom.

Ook de Zeeuwse energieleverancier Delta liet al weten dat zij de energieprijzen fors zal verlagen. Volgens eigen zeggen komen de nieuwe energieprijzen op het laagste niveau in twaalf jaar. Uitgaande van het hierboven genoemde jaarverbruik zal de energienota van Delta-klanten met een variabel energiecontract straks zo’n 145 euro lager uitvallen. 

Variabel contract? Veel voordeel!

De verlagingen zullen vooral aangenaam voelbaar zijn voor huishoudens met een variabel energiecontract die voor onbepaalde tijd zijn afgesloten. Huishoudens die energie afnemen op basis van een contract met vaste tarieven afgesloten voor een bepaalde tijd zullen geen voordeel hebben van de aankomende verlaging van de energietarieven. 

Overigens is de hoogte van de besparing die de verlaging oplevert uiteraard ook afhankelijk van hoeveelheid energie die je binnen je huishouden verbruikt. Opletten op energiegebruik en -verbruik blijft dus van belang, ongeacht of je een energiecontract op basis van vaste of variabele tarieven hebt.

 

Bron: Essent