Ga naar overzicht

Google Chromecast ook in Nederland

24-03-2014 14:33

Google Chromecast is nu eindelijk ook in Nederlandse winkels te koop. Chromecast biedt gebruikers de mogelijkheid te multitasken tijdens het tv kijken. Mailen of twitteren terwijl er content wordt gestreamd.

Uitgebreid aanbod chromecast

Het idee achter de Chromecast is simpel. Alles wat je op je telefoon, tablet of computer hebt staan is met de Chromecast naar je tv-scherm te halen. Ons land behoort bij de eerste elf landen buiten Amerika waar de HDMI-streamingstick verkrijgbaar is. De kleine streaming-dongle, die in juli in de Verenigde Staten uitkwam, gaat in Nederland 35 euro kosten, zo heeft Google bekendgemaakt. Het apparaat kan via de Play Store worden besteld.Gebruikers hebben toegang tot content op YouTube, Google Play Movies, Google Play Music en Netflix. De internetreus belooft dat het aanbod de komende tijd wordt uitgebreid.

Ondersteuning van apps

Apps zoals die van de publieke omroep, RTL en betaalzender HBO, hebben vooralsnog geen ondersteuning. Volgens Google zal die ondersteuning er ook nog niet direct zijn, maar het bedrijf zegt dat dit 'hopelijk snel' volgt. De publieke omroep heeft eerder al aangegeven te werken aan Chromecast-ondersteuning.

Digitale tv vergelijken op Verlaagjemaandlasten.nl  

De wereld van de digitale tv blijft zich ontwikkelen. Als je digitale tv vergelijkt bij ons, krijg je direct een overzicht van de prijzen alle aanbieders van digitale tv en profiteer je ook nog eens van speciale acties. Let op: deze acties vind je meestal niet terug op de website van de betreffende provider, maar gelden alleen als je instapt of overstapt via Verlaagjemaandlasten.nl!