Ga naar overzicht

Groene stroom van eigen bodem: de keuze van de Nederlander

20-07-2016 11:30

Groene stroom is populair onder de Nederlandse huishoudens. Uit recent onderzoek komt naar voren dat, wanneer we van energieleverancier wisselen, we in de meeste situaties kiezen voor groene stroom. Zo’n 65 procent van alle overstappers kiest voor groen en duurzaam. 

In 2010 was groene stroom nog flink duurder dan de grijze variant. Duurzaam opgewekte stroom maakte in de afgelopen jaren echter een grote inhaalslag. Tegenwoordig liggen de heel dicht bij elkaar. En dat is nu merkbaar in de keuzes die consumenten maken wanneer zijn energie vergelijken en overstappen.

Overstappen op groen

Overstappen van energieleverancier is een bewuste keuze. Zeker nu de prijzen voor groene stroom een stuk lager liggen dan een aantal jaren geleden. Consumenten betalen niet langer meer voor de groene energievariant, daardoor steeg de belangstelling voor de milieuvriendelijke variant aanzienlijk. 

Daarnaast is het een trend dat we willen weten waar onze stroom vandaan komt. Het is bijna hip om de achtergrond van je energie te kennen. Uit het onderzoek blijkt dat we, als we de keuze hebben, we in grote getale kiezen voor stroom van Nederlandse bodem. Dat is goed voor het milieu, want het komt van dichtbij, maar het is tevens een impuls voor de Nederlandse economie.

Meer groen, meer besparen

Ook de komende jaren wordt verwacht dat nog meer huishoudens zullen kiezen voor groene stroom. Er komen steeds meer wind- en zonneparken bij in Nederland. Door de toename van deze duurzame manier van energieproductie zullen de stroomprijzen naar verwachting verder dalen. 

Overstappen wanneer het kan, loont dus zeker. Bewust kiezen is gunstig voor uw portemonnee en voor het milieu. Maak dus een slimme keuze wanneer u energie gaat vergelijken. En neem zeker de optie ‘Groene energie’ mee. Het wordt ieder jaar voordeliger!

Bron: Trouw