Ga naar overzicht

Verschillen in premies bij doorlopende reisverzekeringen

14-01-2014 15:52

Uit onderzoek blijkt dat er grote verschillen zitten in de premies bij doorlopende reisverzekeringen. De hoogste premie voor de doorlopende reisverzekering blijkt volgens de analyse maar liefst meer dan drie keer zo hoog te zijn dan de laagste premie voor de reisverzekering. De analyse is toegepast op reispolissen met onder meer een wintersportdekking en dekking voor medische kosten binnen Europa.

Verschillen in premies

De duurste reisverzekering in een doorlopende variant voor een alleenstaande zonder kinderen kent een premie van 90,99 euro per jaar  De goedkoopste doorlopende reisverzekering voor eenzelfde situatie blijkt maar 29,52 euro per jaar te kosten. Het verschil in de hoogte van de premie is onder meer te verklaren door bepaalde dekkingen die standaard opgenomen zijn in de duurdere reisverzekeringen, maar in veel situaties overbodig zijn. Zo is een werelddekking bijvoorbeeld niet nodig als de vakanties binnen Europa worden doorgebracht. Ook risicovolle sporten kunnen bij dure reisverzekeringen onder de standaarddekking vallen, maar worden niet door alle verzekerden ondernomen op vakantie.

Zelf premies vergelijken

Reisverzekering vergelijken kan snel en makkelijk op Verlaagjemaandlasten.nl. Je stelt zelf uw reisverzekering samen en wij zorgen voor een overzicht van de goedkoopste aanbieders. Zo betaal je nooit te veel voor een reisverzekering en verlaag je daarnaast je maandlasten.