Ga naar overzicht

Internetabonnementen vanaf 1 juli duurder

06-06-2017 13:26

Telecomaanbieders gooien de prijzen van internetabonnementen per 1 juli wederom omhoog. Dit geldt voor zes van de zeven grootste internetproviders in Nederland: alleen bij T-Mobile blijven de prijzen gelijk. Vorig jaar schroefden onder meer providers KPN en Ziggo de prijzen van hun abonnementen al op. 

Noodzakelijke investeringen

De telecomproviders menen dat de prijsstijgingen noodzakelijk zijn om te kunnen blijven investeren in de capaciteit van de netwerken en de snelheid van het geleverde internet. Providers zijn derhalve noodgedwongen om te investeren in nieuwe technologieën, om zo te kunnen blijven voldoen aan de immer groeiende capaciteitsvraag van de consumenten. De meeste providers geven echter wel iets terug voor de prijsstijgingen. Zo krijgen consumenten van XS4ALL 20 tot 60 Mb/s omhoog, afhankelijk van het type abonnement en de woonplaats. Ook bij KPN worden de internetsnelheden verhoogd. 

Gemiddelde prijsstijging

Gemiddeld gaan Nederlandse consumenten €22,- per jaar meer betalen voor een internet, bellen + TV abonnement. In het ergste geval kan dit bedrag oplopen tot maximaal €66,- extra per jaar. Ook de prijzen voor andere diensten stijgen per 1 juli: Bij KPN en Telfort wordt mobiel bellen verhoogd naar 12 cent per minuut met 12 cent als starttarief, waar dit eerder 11 cent bedroeg.