Ga naar overzicht

Massale overstap in zorgverzekeringen

04-12-2013 16:24

De verwachting is dat consumenten deze maand massaal zullen gaan overstappen naar een andere zorgverzekering, dat meldt Zorgverzekering.net. Naar verwachting zullen er 1,5 miljoen mensen wisselen van zorgverzekering.

Aantal overstappers hoger dan ooit

Het aantal verwachte overstappers is dit jaar hoger dan ooit. ‘Door de verlaging van de premies en de stijgende populariteit van het verhogen van het eigen risico kunnen mensen steeds meer besparen op hun zorgpremie. En dat is ook precies waar vaak voor gekozen wordt,’ zegt Sophie van der Zee van Zorgverzekering.net. ‘In de media is er veel te doen geweest over de vrije zorgkeuze van verzekeringen. Mensen zijn bang dat zij voor hun zorgbehoefte in 2014 niet terecht kunnen in het ziekenhuis van hun voorkeur. Ook vrezen zij dat de kosten voor eigen rekening zijn wanneer zij toch in dat ziekenhuis behandeld worden,’ legt Van der Zee uit.

Massale overstap

Van der Zee: ‘Omdat er toch zo’n 1,5 miljoen mensen verwachten over te stappen, zal er in de laatste weken van december een massale overstap plaatsvinden. Consumenten geven dit zelf ook aan. In eerder onderzoek van Zorgverzekering.net onder 510 respondenten, gaf 50 procent van de ondervraagden aan te verwachten in de derde en vierde week van december een zorgverzekering voor 2014 te kiezen.’