Ga naar overzicht

Na Ziggo start nu ook UPC met gratis wifi-hotspots

08-11-2013 16:26

De kabelaar UPC is begonnen met de uitrol van wifi-hotspots die door klanten gratis gebruikt kunnen worden. De modems van klanten worden standaard zo ingesteld, dat er drie andere abonnees mee kunnen verbinden via de ontstane hotspot. De connectie met de modems van andere UPC-klanten kost de gebruiker niets. Een aanvullende service van de kabelaar. 

Uitrol wifi-hotspots

UPC maakte eerder al bekend dat het net als Ziggo een openbaar wifi-netwerk wilde uitrollen voor klanten in de regio’s waar het bedrijf dekking biedt. Hiervoor worden hotspots opgezet. De UPC-modems van klanten worden zoals gezegd standaard zo ingesteld dat drie andere UPC-abonnees mee kunnen verbinden. Als een UPC-abonnee dus door een woonwijk loopt, zal hij kunnen verbinden met de modems van andere abonnees. 

Uitrol gemeente Zutphen

Kabelaar UPC is 25 oktober gestart met de introductie van haar landelijke wifi-dienst. De dienst wordt in fases uitgerold, en zal dus niet direct voor iedereen beschikbaar zijn. De uitrol van wifi-hotspots wordt in fases geïntroduceerd. UPC begint met de gemeente Zutphen, waar het kabelbedrijf de dienst al eerder testte. Als de uitrol in deze regio goed verloopt zullen de len de provincies Flevoland en Friesland volgen. 

Hotspots in heel Nederland

De dienst moet in de loop van 2014 voor UPC-klanten in heel Nederland beschikbaar zijn. De dienst van UPC is geen landelijk wifi-netwerk; de kabelaar gaat klanten van routers inzetten om wifi-hotspots te creëren voor andere klanten. Op die manier kunnen bestaande UPC-klanten gratis gebruik maken van een internetverbinding als ze in de buurt zijn van de draadloze router van een andere UPC-klant. 

Huidige klanten alleen nog registreren

Ben je al klant bij UPC en wil je gebruikmaken van de wifi-hotspots? Dan moet je jezelf eerst registreren. Het enige wat zij daarvoor moeten doen is het instellen van hun netwerk bij de verschillende apparaten. Als er vervolgens modems in de buurt zijn die UPC-hotspots zijn, kan er verbonden worden met het internet. De dienst is volledig gratis voor UPC-abonnees.

Het netwerk zal na de test vermoedelijk in de lucht blijven in Zutphen. Dus klanten kunnen besparen op hun databundel voor smartphone of tablet volgens UPC.