Ga naar overzicht

Nederlanders verkiezen televisie boven internet

25-08-2014 13:10

Nederlanders besteden veel van hun tijd aan media. Televisie, internet, radio of kranten, we zijn er maar druk mee. Uit onderzoek blijkt dat we per dag gemiddeld zo’n 2,5 uur naar de beeldbuis kijken. Radio staat op een eervolle tweede plaats, gevolgd door internet.

Gemiddeld zo’n 166 minuten. Dat is de tijd die Nederlanders dagelijks doorbrengen voor de televisie, volgens recente onderzoeken van Tilburg University. Daarnaast luisteren we gemiddeld nog ongeveer twee uur per dag naar de radio en zitten we zo’n 103 minuten op het internet.

Kijkgedrag Nederlanders

Anders dan velen zullen denken, is televisie in ons land dus nog altijd het meest populaire medium. En kijken doen we op uiteenlopende manieren: live, uitgesteld en on demand. Daarvoor gebruiken we overwegend de ‘ouderwetse’ televisie en ik enkele gevallen een tablet of telefoon. 

TV-kijken blijkt bovendien populairder bij de oudere groep uit de onderzochte Nederlander. Hoe ouder we zijn, hoe meer we dus kijken. Bij jongeren is, zoals enigszins verwacht, internet meer in trek. Tieners van 13-19 jaar zijn gemiddeld 3,5 uur online. Dat doen ze via verschillende devices, zoals tablets, smartphones en spelcomputers. Daarnaast kijken ze nog twee uur per dag tv. Naar een goed boek wordt in deze categorie vrijwel niet gegrepen.

De juist aanbieder

Opgeteld besteden we dus een aanzienlijk deel van onze tijd aan media. We kijken televisie via smart-TV’s, veelal op het moment dat het ons uitkomt. We streamen radio en spelen games via internet. Bij voorkeur doen we dat via snelle verbindingen en betaalbare abonnementen.

Het is dan ook goed om eens stil te staan bij de diensten die wij afnemen. Hebben we het abonnement dat past bij ons gebruik? Of kan het voordeliger, in de vorm van een alles-in-één-pakket bijvoorbeeld. De prijsverschillen tussen verschillende aanbieders kunnen oplopen tot enige honderden euro’s per jaar. Alle reden om tarieven en aanbieders een met elkaar te vergelijken.

 

Bron: telepaper.com