Ga naar overzicht

Negen op de tien huishoudens kijkt dagelijks televisie

28-10-2015 15:06

Nederlanders kijken elke dag televisie: bij negen op de tien Nederlandse huishoudens staat dagelijks minimaal één tv toestel aan. In twaalf procent van de huishoudens worden dagelijks zelf drie of meer tv’s gebruikt. Een avondje voor de buis is dus nog altijd een geliefd tijdverdrijf.

De cijfers zijn het resultaat van het Telecompaper Consumer Panel in het derde kwartaal van dit jaar. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat het aantal Nederlanders met een smart-tv in de afgelopen twee jaar is verdubbeld. Daarmee blijkt het tv-toestel voor veel Nederlanders nog altijd een belangrijk medium te zijn.

Kijkgedrag

Verrassend is dat er in toch nog elf procent van de huishoudens geen tv-toestel staat. Negen procent geeft bovendien aan de tv nooit te gebruiken. Voor velen onvoorstelbaar, vooral wanneer je je bedenkt dat 33 procent elke dag twee toestellen aanzet en negen procent zelfs drie toestellen gebruikt. In de laatste situatie gaat het overigens vaak om gezinnen met kinderen. 

Online films kijken en streamen

Met de komst van smart-tv’s is de manier waarop we met onze toestellen omgaan ook veranderd. We kunnen en doen er meer mee vanwege de vele nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen we uitzendingen terugkijken of gebruiken we Netflix om online films te kijken of te streamen. Het ziet er, volgens Telecompaper, naar uit dat het tv-toestel daarmee nog lange tijd vast onderdeel is van de meeste huiskamers in Nederland.

Wat je kijkgedrag of -behoefte ook is, het is altijd goed om een tv-abonnement af te sluiten dat bij je past. Extra zenders of teveel zenders die je juist niet kijkt? Tv in combinatie met internet? Het is allemaal mogelijk. Het is zelfs mogelijk om te besparen. Vergelijk het eens!

 

Bron: Telecompaper