Ga naar overzicht

Reisverzekeringen online reisbureaus vaak onnodig duur

01-07-2014 14:08

Onbezorgd op vakantie. Het vooruitzicht van rust, genieten en gemak maakt ons rozig bij het idee. Al tijdens het boeken van een reis of trip dwalen onze gedachten af. En juist op dát moment is het verstandig om het hoofd er nog even bij te houden. Want vaak kiezen we online of bij het reisbureau uit gemak voor een reisverzekering die daar wordt aangeboden. Snel en goed geregeld. Achteraf blijken deze verzekeringen vooral erg duur te zijn.  

Het boeken van een reisverzekering is voor velen een vanzelfsprekendheid. Onbezorgd genieten, dat is immers wat je wilt tijdens je vakantie. Wanneer het reisbureau of de online reisgigant dan een verzekering aanbiedt voor een ‘mooie prijs’ dan sluit je die er ‘even’ bij af. Onderzoek van de Consumentenbond wijst echter uit dat driekwart van de aangeboden verzekeringen op z’n minst behoorlijk prijzig te noemen is. 

Vergelijken loont

De Consumentenbond liet mysteryshoppers langs 100 reisbureaus gaan om een zomerse vakantie naar een ver oord en een wintersportvakantie in de Alpen te boeken. Bij zo’n 75 procent van de reizen werden reis- en annuleringsverzekeringen aangeboden die aanzienlijk aan de prijs waren. Uit vergelijkend onderzoek bleek bovendien dat de meest prijzige verzekering dubbel zo duur was als de voordeligste. Verder kijken en vergelijken loont dus werkelijk. Zeker in de dure vakantiemaanden.

Bewust kiezen, zeker op reis

Een verzekering kost via een reisbureau of reissite dus al gauw vele tientallen euro’s meer. Dat komt vooral omdat de aangeboden verzekeringen veelal kortlopend zijn. Bovendien zijn ze zeker niet altijd beter voor wat betreft dekking of kwaliteit. Met een doorlopende reis- of annuleringsverzekering blijkt de consument vaak veel voordeliger uit te zijn. Zeker wanneer er vaker dan één keer per jaar wordt gereisd. Deze verzekeringen blijken meestal ook een zekerder gevoel te geven, omdat er voorafgaand aan het daadwerkelijk afsluiten bewust is vergeleken en gekozen. 

Vergelijk zekerheid

Een vakantie hoeft dus niet onnodig duurder te worden vanwege de reisverzekering. Wanneer je niet de eerste de beste verzekering aanschaft en zelf goed vergelijkt, kan die extra zekerheid dus heel voordelig zijn. Wij hebben de goedkoopste aanbieders voor u op een rij gezet. Vergelijk daarom nu eenvoudig alle relevante reisverzekeringen op verlaagjemaandlasten.nl en geniet onbezorgd en voordelig verzekerd van uw vakantie.