Ga naar overzicht

Sneller internet met UPC

24-02-2014 14:45

UPC kan vanaf begin april 2014 internet met een downloadsnelheid tot 200 Mbit/s aanbieden. Momenteel biedt het snelste abonnement een downloadsnelheid van 120Mbit/s.

Hogere internetsnelheid met UPC

Uit onderzoek blijkt dat UPC-klanten behoefte hebben aan een hogere internetsnelheid. Tijdens de presentatie van de jaarcijfers van 2013 maakte te kabelaar bekend dat alle klanten vanaf april 2014 de mogelijkheid krijgen om 200Mbit/s internet af te nemen. 

De UPC Speedtest, een tool waarmee de download- en uploadsnelheid van een verbinding getest kunnen worden, zal worden gewijzigd: 'De nieuwe speedtest kan beter omgaan met hogere snelheden en daarmee lopen we vooruit op de nieuwe internetsnelheden die per 3 april geïntroduceerd gaan worden,' aldus UPC.

Het netwerk wordt volgens de provider momenteel voorbereid op de snelheidsverhoging. Op korte termijn wil UPC namelijk ook 500Mbit/s internet gaan aanbieden.

Ook maakte de provider bekend dat het totale aantal klanten in het afgelopen jaar gedaald is, van 1,7 miljoen naar 1,6 miljoen. Dit heeft vooral te maken met de daling in analoge tv-kijkers. Het aantal abonnees dat gebruikmaakt van een digitale tv-abonnement is met 30.000 gegroeid naar 1,1 miljoen abonnees.

Goedkoop internet 

Ben je opzoek naar een internetpakket dat bij je past, of wil je overstappen naar een andere, goedkopere provider? Vergelijk de aanbieders op Verlaagjemaandlasten.nl.