Ga naar overzicht

84% Nederlandse huishoudens kijkt digitaal TV

23-07-2014 13:17

Nederland gaat digitaal. Dat doen we al een tijdje, maar volgens de laatste cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO) zitten we nu echt massaal voor de ‘hedendaagse buis’. In 84% van de Nederlandse huishoudens staan één of meerdere TV toestellen waarop digitaal wordt gekeken. Echter, nog lang niet iedereen maakt gebruik van de vele mogelijkheden die deze manier van kijken biedt.

Meer dan 6,6 miljoen digitale aansluitingen. En het aantal groeit nog steeds, zo concludeert SKO uit het onderzoek dat TNS NIPO over de eerste helft van dit jaar uitvoerde. De meeste huishoudens ontvangen het digitale signaal nog via de kabel, bijna 56%. De overige bijna 30% kijkt via de internetverbinding. Veelal via een alles-in-één pakket.

Veel mogelijk met digitaal kijken

Ondanks het grote aantal huishoudens dat digitaal TV kijkt, maakt nog lang niet iedereen gebruik van de vele, mooie mogelijkheden die er zijn. Zoals video on demand bijvoorbeeld. Daarmee kijk je films, tv-series en -uitzendingen wanneer het jou uitkomt en waar je maar wilt. Want ook op laptops, tablets en smartphones zijn de uitzendingen te bekijken.

Op dit moment is in 49% van de huishouden een tablet aanwezig en is 60% van personen van 13 jaar en ouder in het bezit van een smartphone. De alles-in-één pakketten van maken TV kijken via internet optimaal toegankelijk. Zo’n 75% van gebruikers van on demand-diensten doet dat via KPN, Ziggo of UPC. Relatief nieuwkomer Netflix volgt met een aandeel van 25%. 

Voordelig en flexibel TV kijken

Het kiezen van een aanbieder van digitale televisie lijkt een klus. Het tegendeel is echter waar. En dat het loont is zeker, want de vele leveranciers hebben met grote regelmaat, of voortdurend, interessante aanbiedingen. Vergelijk daarom snel bij ons het aanbod, ga voor die besparing en kijk voordelig en flexibel tv.

Bron: Stichting Kijkonderzoek (SKO)