Ga naar overzicht

Vast bellen met smartphone of tablet met nieuwe app Ziggo

08-04-2014 14:29

Kabelaar Ziggo gaat klanten de mogelijkheid bieden om via een smartphone of tablet via het vaste netwerk van de provider te bellen. 

Bapp 

Door middel van een speciale app kunnen gebruikers vanaf een smartphone of tablet bellen en gebeld worden via hun vaste telefoonnummer. Ziggo gaat de komende maanden de app met 3.000 klanten testen, waarna besloten zal worden of deze voor alle Ziggo klanten beschikbaar zal komen. Tijdens de testperiode wordt gekeken of de software gebruiksvriendelijk en bruikbaar is. Via ’Bapp’ kunnen de testklanten bellen via hun vaste telefoonnummer. Daarbij wordt gebruik gemaakt van wifi, 3G- en 4G-netwerken. 

Altijd en overal bereikbaar

Zo zijn klanten altijd bereikbaar op hun vaste telefoonnummer. Dat geldt ook voor het buitenland. Bellen via de app via 3G of 4G is nog altijd goedkoper dan bellen in het buitenland zoals dat nu nog gebeurt.

Pieter Vervoort, Directeur Consumentenproducten en Innovatie van Ziggo aan het woord: "Ziggo klanten willen onze diensten altijd en overal kunnen gebruiken. De basis om dat mogelijk te maken begon met onze introductie van de Ziggo WifiSpots. Inmiddels kunnen onze klanten hierdoor op ruim 1 miljoen plaatsen eenvoudig en zonder extra kosten gebruik maken van het internet. Het ligt voor de hand dat onze klanten ook via hun vaste telefoonlijn overal bereikbaar willen zijn. Met het testen van Ziggo Bapp zetten wij hiermee een nieuwe stap. Met deze App ben je niet alleen altijd op je vaste nummer bereikbaar, maar kun je ook goedkoop bellen vanuit het buitenland en bellen met je tablet."

Naar vaste en mobiele nummers

Een ander voordeel is dat klanten met de app gebruik kunnen maken van het telefoonboek van hun smartphone. Volgens Ziggo kunnen ook tablets zonder SIM-kaart op deze wijze als telefoon worden gebruikt. Bellen zou kunnen naar alle vaste en mobiele nummers. Met de meeste apps voor internetbellen is dat niet mogelijk, zegt Ziggo.

Goedkoop internet en bellen

Op Verlaagjemaandlasten.nl vergelijk je makkelijk verschillende providers die internet en bellen gebundeld aanbieden. Voer je postcode in en de mogelijke aanbiedingen verschijnen direct. Vervolgens kun je wensen als downloadsnelheid, uploadsnelheid en het type  aansluiting (ADSL, glasvezel of VDSL) instellen. Als je dat gedaan hebt, verschijnen de verschillende providers met hun aanbiedingen. De prijzen worden zowel per jaar als per maand weergegeven.