Ga naar overzicht

'Vrouwenprovider' Sizz stopt

23-04-2014 14:26

Vanaf 1 juni 2014 stopt ’vrouwenprovider’ Sizz met de verkoop van telefoonabonnementen aan nieuwe klanten en verlengingen aan bestaande klanten. 

Provider specifiek vrouwen

Sizz, een samenwerkingsverband tussen Vodafone en RTL, werd in 2011 geïntroduceerd als provider specifiek voor vrouwen. Naast telefoonabonnementen die zijn afgestemd op het ’vrouwelijke belgedrag’ kunnen de gebruikers ook onbeperkt toegang krijgen tot de videodiensten van RTL.  

Samenwerking afgekocht

Vodafone en RTL tekenden een samenwerkingsverband voor vijf jaar. Toch heeft Vodafone deze samenwerking afgekocht, daarmee is de telefoonaanbieder direct eigenaar geworden van alle klanten die nu nog bij Sizz aangesloten zijn. Zij kunnen gewoon gebruik blijven maken van de diensten van Sizz totdat hun abonnement afloopt. Verlengen van het abonnement is niet meer mogelijk maar Vodafone zal naar eigen zeggen een passend aanbod doen. 

Minder succesvol dan gehoopt

De vroegtijdige samenwerking tussen Vodafone en RTL wijst erop dat ’vrouwenprovider’ toch minder succesvol was dan gehoopt. "We hebben altijd heel prettig samengewerkt met Vodafone. Maar bij elke venture houden we de optie open om, als het moment zich aandient, de activiteit te verkopen. Voor Sizz lijkt het juiste moment voor een exit nu aangebroken'', zegt Nicolas Eglau, directeur van de investeringstak van RTL. 

Weinig toegevoegde waarde

Al in 2011 werden er vraagtekens geplaatst bij Sizz. Er worden relatief hoge tarieven gehanteerd en met de smartphones die op dit moment op de markt zijn, is video content ruim voor handen. Hierdoor biedt Sizz nog maar weinig toegevoegde waarde. 

Besparen op je telefoonrekening

Via onze website is het mogelijk om de kosten voor je telefoon abonnement te vergelijken met het aanbod van andere providers van telefoonabonnementen. 

Verlaagjemaandlasten.nl is er om voor jou een passend telefoon abonnement af te sluiten bij een provider die past bij jou en jouw verbruik. En daarnaast ook nog eens de meest voordelige aanbieder is voor het afsluiten van een telefoon abonnement. Wij zijn onafhankelijk en niet gebonden aan één of meerder providers. Daardoor kun je er vanuit gaan dat het aanbod correct en eerlijk weergegeven staat. De kosten die op onze website vermeld staan zijn daadwerkelijk de kosten die je gaat betalen voor je telefoon abonnement.