Ga naar overzicht

Wat vergoedt je reisverzekering?

16-05-2014 14:15

De zomervakantie staat voor de deur. Wanneer je op vakantie gaat is het verstandig een reisverzekering af te sluiten. Wat wil je precies verzekeren en in welke vorm wil je verzekerd zijn? Verlaagjemaandlasten.nl helpt je op weg.

Diefstal, schade of verlies

Bagage is een essentieel onderdeel van een fijne vakantie. Wanneer u uw bagage kwijtraakt of slachtoffer bent van een beroving moet u ter plekke aangifte doen. Het aangifte bewijs dat u ontvangt stuurt u vervolgens op naar uw reisverzekeraar. Raakt uw bagage kwijt op een luchthaven? Laat dan altijd verslag opmaken door de luchtvaartmaatschappij. Wanneer u bagage verloren bent, meld dit dan direct bij uw reisverzekeraar en wacht niet tot na uw vakantie.

Medische hulp

Heeft u tijdens uw vakantie medische hulp nodig? Neem dan contact op met de alarmcentrale van uw reisverzekering. Het telefoonnummer vindt u op de achterkant van uw pas. Zet dit nummer in uw telefoon zodat u het altijd bij de hand heeft. Spoedeisende medische zorg in het buitenland krijgt u vergoed via uw zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering wordt dit vergoed tot maximaal het in Nederland geldende tarief. In bijna alle Europese landen zijn de kosten voor medische zorg lager dan in Nederland, waardoor de vergoeding vrijwel altijd voldoende is.

Maar ook bij minder spoedeisende hulp kunt u de alarmcentrale raadplegen. Bij thuiskomst kunt u dit administratief afhandelen door het schadeformulier van uw reisverzekeraar in te vullen. Hier geeft u aan waarvoor u een schadevergoeding wilt ontvangen. Stuur eventuele aangiftestukken of bonnen altijd direct mee.

Onverwachte kosten

Heeft u pech onderweg? Moet u eerder naar huis en heeft hier een extra vlucht voor nodig? Of zijn er andere zaken die extra kosten met zich mee brengen, neem altijd contact op met de alarmcentrale van uw reisverzekeraar.
Extra kosten worden mogelijk vergoed door uw reisverzekering, maar soms moet uw reisverzekeraar dit wel voor u regelen of moeten zij hier toestemming voor geven. Gaat u het zelf regelen dan kan het zijn dat u dit achteraf niet (volledig) vergoedt krijgt, omdat je verzekeraar dit goedkoper of anders had geregeld. Prettig is dat uw reisverzekering vaak ook de betalingen voor u regelt, waardoor u niet gelijk uw portemonnee hoeft te trekken.

Kortlopende reisverzekering en doorlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit u eenmalig af en geldt vaak voor de duur van uw reis. U geeft zelf aan wanneer u op reis gaat en wanneer u terug komt. Tijdens die tussenliggende periode bent u verzekerd. Een doorlopende reisverzekering is voordelig voor mensen die vaker op reis zijn. U sluit niet steeds een nieuwe reisverzekering af en bespaart zo op bijvoorbeeld administratieve kosten, die verzekeringsmaatschappijen vaak in rekening brengen wanneer u een verzekering afsluit.  

Reisverzekeringen vergelijken

Gaat u binnenkort op vakantie en wilt u weten welke verzekering het best bij u past? Reisverzekering vergelijken kan snel en makkelijk op Verlaagjemaandlasten.nl. U stelt zelf uw reisverzekering samen en wij zorgen voor een overzicht van de goedkoopste aanbieders. Zo betaalt u nooit te veel voor een reisverzekering en verlaagt u uw maandlasten.