Ga naar overzicht

Whatsapp blijft vrij van advertenties

21-01-2014 15:49

WhatsApp belooft dat er geen advertenties, games en andere 'gimmicks' in de populaire app zullen verschijnen. WhatsApp heeft momenteel 430 miljoen actieve gebruikers, in december waren dat er nog 400 miljoen. WhatsApp krijgt steeds meer concurrentie van chatapplicaties als Line, Wechat en Snapchat. Toch maakt de populaire chatapplicatie bekend dat zij geen nieuwe functies gaat aanbieden om de concurrentie aan te gaan.

"Het belangrijkste is focus, geen verdwijnende foto's", aldus WhatsApp die verwijst naar een functionaliteit van Snapchat. "We richten ons om messaging. Als mensen spelletjes willen spelen zijn er genoeg andere sites. Voor advertenties hebben geweldige bedrijven goede diensten gebouwd."

Betalen voor Whatsapp

Over de financiën van WhatsApp willen zij niets bekendmaken. "We verdienen geld, maar dat is niet het belangrijkste. Ooit zullen we daar naar gaan kijken, maar vandaag is het belangrijkste om er zeker van te zijn dat WhatsApp werkt." WhatsApp sluit uit dat er advertenties in de app komen te staan om meer omzet te genereren. WhatsApp verdient nu geld met betaalde abonnementen die in juli werden geïntroduceerd. Op dat moment had WhatsApp al zo'n 300 miljoen gebruikers. Die mensen hebben veelal een gratis abonnement of hebben in sommige gevallen een eenmalig bedrag betaald voor de app. De 130 miljoen gebruikers die er sindsdien bij zijn gekomen moeten 89 cent per jaar betalen. 

WhatsApp heeft momenteel zo'n vijftig werknemers waarvan 25 technici. Nog eens twintig mensen zijn gericht op klantenservice in verschillende talen.

Bron: NU.nl