Ga naar overzicht

Wintersporters buiten de piste niet verzekerd

17-02-2014 15:00

Wintersporters opgelet: een sneeuwvakantie brengt risico’s met zich mee. Denk niet te lichtzinnig over de gevaren die op de loer liggen wanneer je bijvoorbeeld buiten de piste skiet. Mogelijk heb je dan geen dekking op je reisverzekering. "Check van te voren goed wat de zorgverzekeraar en de reisverzekering dekt", waarschuwt het Verbond van Verzekeraars.

Skivakanties niet meeverzekerd 

Skivakanties zijn standaard niet meeverzekerd op de aflopende of de doorlopende reisverzekering, zo waarschuwt het Verbond van Verzekeraars eerder deze maand. Zorgverzekeraars vergoeden opname in het buitenland tot het bedrag waarvoor de verzekerde in Nederland de behandeling vergoed zou krijgen. "Maar wie in Zwitserland met een gebroken been wordt opgenomen, komt daarmee niet uit, omdat de zorgkosten in dat land hoger liggen", aldus een woordvoerder van het Verbond.  Een goede reisverzekering is dan ook zeer aan te raden. 

Risico van off piste

Zelfs de meest ervaren skiërs kunnen een zware blessure oplopen. De kosten van een gipsvlucht weer naar Nederland kunnen u anders duizenden euro’s gaan kosten. Voor een gering aanvullend bedrag kunt u wintersportdekking meeverzekeren. Let bij de reisverzekering wel goed op de voorwaarden als het gaat om off-piste skieën. Door buiten de piste te skiën neem je bewust meer risico’s. ”Sommige verzekeraars keren alleen een vergoeding uit als er een gids bij is of als er die dag geen lawinegevaar was”, aldus het Verbond van Verzekeraars. 

Door slechte sneeuwomstandigheden in de Alpen zijn dit jaar bij off-piste skiën al tientallen lawinedoden gevallen. 

Goed verzekerd op wintersport 

Ga jij binnenkort op wintersport? Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent. Verlaagjemaandlasten.nl zet alle aanbieders van kortlopende en doorlopende reisverzekeringen voor je op een rijtje.