Overstappen

Via Verlaagjemaandlasten.nl kunt u gemakkelijk verschillende abonnementen met elkaar vergelijken en daadwerkelijk overstappen. Wel moet u rekening houden met een paar voorwaarden. Hieronder leest u welke.

Internet, bellen en tv
U kunt overstappen naar een andere aanbieder wanneer u dat wilt. Als u een goedkoper of sneller internet of tv pakket heeft gevonden, wilt u natuurlijk graag overstappen. Het liefst zo snel en makkelijk mogelijk.
Met de overstapservice van verlaagjemaandlasten.nl is uw overstap zo voor elkaar.

Controleer altijd de voorwaarden van de aanbieder bij het overstappen. Bij de aanbieders KPN, Online, Tele2, Telfort, UPC, XS4ALL en Ziggo geldt een overstapservice. Dat houdt in dat u uw huidige abonnement niet zelf hoeft op te zeggen. Voor alle andere aanbieders geldt dat u uw abonnement via onze vergelijkingssite kunt afsluiten, maar dat u wel zelf uw huidige abonnement moet opzeggen.

Stap 1    Huidige contract
Controleer altijd eerst uw huidige contract voordat u gaat overstappen. Is uw huidige contractduur nog niet afgelopen? Dan kunt onnodige extra kosten voorkomen door aan te geven dat u uw nieuwe contract wil laten ingaan op de laatste dag van uw contract.

Stap 2    Sluit uw gekozen pakket af
Heeft u uw passend abonnement gevonden? Geef in het bestelformulier aan dat u nog een lopend abonnement heeft en dat u wilt overstappen. Vul uw contractnummer in en via de overstapservice verloopt de rest. Tot 7 dagen na uw bestelling kunt u uw contractnummer nog aan ons doorgeven.

Stap 3    Bevestiging nieuwe aanbieder
De bevestigingsbrief van uw nieuwe aanbieder ontvangt u enkele dagen nadat u bent overgestapt. Daarin staat onder meer de verwachte opleveringsdatum van uw nieuwe abonnement. Houd er rekening mee dat overstappen meestal 4 tot 6 weken in beslag neemt. Dus regel tijdig u overstap en voorkom dat u zonder komt te zitten.

Stap 4    Opzeggen huidige abonnement
Als u overstapt 'van' en 'naar' de aanbieders KPN, Online, Tele2, Telfort, UPC, XS4ALL en Ziggo geldt een Overstapservice. Dat houdt in dat u uw huidige abonnement niet zelf hoeft op te zeggen. Voor alle andere aanbieders geldt dat u uw abonnement via onze vergelijkingssite kunt afsluiten, maar dat u wel zelf uw huidige abonnement moet opzeggen.


Let op: De overstapservice geldt niet voor televisiediensten, dit dient u altijd zelf op te zeggen. Ook wanneer u overstapt van of naar een glasvezelabonnement dient u het bestaande abonnement zelf op te zeggen. Doe dit pas nadat u een bevestiging van uw nieuwe provider heeft ontvangen met daarin de opleverdatum. Zo weet u precies per welke datum u uw huidige televisie- of glasvezelabonnement op kunt zeggen.

Stap 5    Installatie
Voordat het werkelijke overstappen plaatsvindt, ontvangt u het doe-het-zelf installatiepakket inclusief handleiding. Heeft u gekozen voor een monteurinstallatie? Dan wordt u zo snel mogelijk gebeld voor een installatie afspraak.

Energie
Met de energievergelijker kunt u Groene- en Grijze Stroom, Gas en een combinatie van Stroom en Gas vergelijken, van alle energieleveranciers. De meest actuele energieprijzen en productinformatie zijn in het overzicht opgenomen. De vergelijking is eenvoudig uit te voeren en ook een overstap is snel gemaakt. Hieronder ziet u welke stappen u doorloopt.

1. Kies allereerst uw favoriete abonnement
2. Sluit het gekozen abonnement af
3. Binnen elke dagen ontvangt u een welkomsbrief van de leverancier
4. U heeft een bedenktijd van 14 dagen, de aanmelding kan nog ontdaan gemaakt worden
5. Automatisch wordt het huidige contract opgezegd
6. U ontvangt een meterstandenkaart van de leverancier
7. Uw overstap is voltooid