De beste kortingsacties voor je energie

Zodra je besluit om energieprijzen en leveranciers met elkaar te gaan vergelijken, kom je tijdens het vergelijken ook de acties en welkomstkortingen die zij je (optioneel) aanbieden tegen. Doordat de onderlinge concurrentie bij de verschillende energieleveranciers hoog is, halen ze je graag over met een exclusieve welkomstactie of fikse korting. 

Korting niet altijd goedkoper

Iedereen heeft energie nodig, maar iemand wil natuurlijk de hoofdprijs betalen voor energie. Daarom is iedereen voortdurend op zoek naar de goedkoopste energieleverancier. Energieleveranciers met elkaar vergelijken is niet altijd even eenvoudig. Iedere leverancier biedt andere contracten met andere voorwaarden aan, wat voor een hoop extra voor- en nadelen zorgt. Kies je voor een energieleverancier met hoge tarieven, maar een flinke welkomstkorting? Dan is het wel zaak dat je na afloop van de contractperiode weer overstapt, anders zit je voortaan aan de hoge tarieven vast. 

Welkomstcadeau

Heb je een aanbieding gevonden waarbij een leverancier je een iPad, slimme thermostaat of ander 'gratis' cadeau aanbied? Inmiddels is het geen geheim meer, maar deze geschenken betaal je vaak zelf. Wanneer je je laat verleiden tot een cadeau bij het afsluiten van een bepaald energiecontract, zit je meestal vast aan een contract voor drie jaar of je betaalt een hoog vastrecht. Daardoor valt een contract met lage tarieven alsnog duur uit. Let dus goed op de voorwaarden en tarieven wanneer je je laat beïnvloeden door een mooi welkomstcadeau. 

Welkomstkortingen

Ben je gevallen voor een welkomstkorting die een energieleverancier je aanbiedt? Houd er dan rekening mee dat de energiebedrijven variabele tarieven doorgaans per half jaar aanpassen. Na afloop van de afgesproken contractperiode hanteren de meeste energieleveranciers gewoon de 'standaard' tarieven. De afloop van de contractperiode is daarom een uitgelezen moment om weer via Verlaagjemaandlasten.nl te vergelijken welke energieleverancier dan het goedkoopst is.