Gas licht vergelijken

Gaslicht vergelijken kan snel, eenvoudig en betrouwbaar op Verlaagjemaandlasten.nl. Nederland kent veel aanbieders van gaslicht (en gas en stroom) en daardoor is het soms lastig om duidelijk te krijgen welke energieleverancier nou het goedkoopst is. Op deze onafhankelijke website kun je betrouwbaar energie vergelijken en binnen enkele minuten overstappen. Daarmee bespaar je maar liefst honderden euro’s op je energierekening!

Gas en licht kan vaak goedkoper

Als je voor je gas en licht al lange tijd bij dezelfde energieleverancier zit, is de kans groot dat je teveel betaalt. Toen je destijds je energiecontract afsloot, heb je weliswaar een aantrekkelijk actietarief gekregen, maar na het verlopen van je contract ben je automatisch weer teruggevallen naar een hoger tarief. Dus betaal je nu veel meer dan nodig. Dat is zonde! Daarom loont het om direct naar een andere leverancier van energie over te stappen zodra je contract afloopt. Dan profiteer je namelijk direct opnieuw van lage actietarieven en eventueel een welkomstbonus.

Energieleveranciers in Nederland

Er zijn tientallen energieleveranciers in Nederland, die allemaal hun eigen tarieven hanteren. Dat maakt het lastig om een energievergelijking te maken. Wil jij zeker weten dat je zo goedkoop mogelijke energie afneemt? Dan is het onbegonnen werk om het handmatig uit te zoeken. Bovendien ben je vaak duurder uit als je rechtstreeks een energiecontract afsluit. Op Verlaagjemaandlasten.nl vergelijk je eenvoudig alle aanbieders van stroom en/of gas zodat je verzekerd bent van de goedkoopste gas licht aanbieder.

Oorsprong van de term gaslicht

De term gaslicht stamt nog uit de 19e eeuw toen verlichting met olielampen werd verdrongen door verlichting op basis van stadsgas en later aardgas of gas dat werd gemaakt in gasfabrieken op basis van bruinkoolteer, petroleum of paraffine. Het gaslicht werd later in de 20e eeuw vervangen door het elektrisch licht zoals we dat nu kennen. Gaslicht deed in Nederland zijn intrede in 1816 toen Koning Willem 1 de eerste lamp op basis van gaslicht ontstak ter gelegenheid van het huwelijk van de prins van Oranje. Vandaag de dag wordt gaslicht eigenlijk alleen nog gebruikt door kampeerders en op andere plekken waar geen elektra is.

Begin direct met besparen!

Op de Energievergelijker van Verlaagjemaandlasten hoef je alleen maar de volgende gegevens in te vullen:

  • De samenstelling van je huishouden
  • Je postcode & huisnummer
  • Je huidige energieleverancier

    Meer opties:
  • Geef je verbruik op
  • Wat voor een metertype heb je?
  • Wek je zelf stroom op met behulp van zonnepanelen of een zonneboiler?
  • Wil je groene of grijze stroom?
  • Wil je stroom én gas, alleen stroom of alleen gas?

Klik op ‘Vergelijk nu’ en je hebt binnen enkele seconden de goedkoopste aanbieders van gas en licht op een rij. Overstappen is vervolgens net zo eenvoudig dankzij onze gratis overstapservice!